Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2012 10:27 - Кухненски съдове с каменно покритие
Автор: greenmasterbg Категория: Други   
Прочетен: 6225 Коментари: 0 Гласове:
0



Известен анекдот: "Повечето хора обичат да ядат. Останалото е само малка част от и я скрива. " Като всяка добра шега, това е истината. Обичам да се яде всичко. Така че, когато храната Оказа се, вкусна кухня и полезна, е необходимо да има добро ястие. В действителност, както в театъра започва с изложител, така че започнете с кухненски съдове с каменно покритие.
Всеки собственик ще ви кажа колко забавно може да получите, като работи в кухнята с комфортна, приятна и красива кухня.
Нека днес разговори, какъв е и какъв вид прибори трябва да купуват за вашата кухня.

Кухненски съдове с каменно покритие, се класират според материала, от която е направена, технологията на производство, външен вид. При закупуване на съдове за готвене в кухнята, ние трябва първо да знам какво е направено, е възможно да се готви в нея и как тя ще ни се отрази.

Като се имат предвид недостатъците на различни материали за производството на съдове за готвене, можете да избегнете много неприятности.

В купата на алуминий не се препоръчва да се готви на пикантни и кисели ястия. Дори и с малка отопление дори и слаби киселини и основи разруши алуминий, образува сол от него, които са много вредни за тялото. Въпреки това, без алуминиеви съдове за готвене не се готви каша, тъй като млечни продукти изгори. Съветът може да даде една и съща: да се готви - готви, но в никакъв случай не съхранявайте храната в него.

Много популярни от неръждаема стомана съдове за готвене, често отбележат 18/10, където 18% хром и 10% - никел. Това съдове за готвене е безопасно. Съдове с каменно покритие от неръждаема стомана е устойчив на окисляване, е красива, когато приготвяне на храна в него не губят свойствата си, вкус и дори витамини, осигурява дългосрочно и надеждно съхранение. Но, никел съдържащата се в него все още е алерген и да причини дерматит. Да не се използва твърде често, както и ястия, за да се готви в нейните пикантни ястия.

Работи добре емайлирани изделия. В това ястие може да готви вечеря, дадена храна не е безопасно да го направите в ецване и маринати. Въпреки това, един от основните недостатъци на това ястие е неговата крехкост. В неточна позоваване се появяват на нащърбените емайл пукнатини. Чрез тях се намокри, метала и на процеса на корозия. С такива ястия е по-добре да напусне. Като емайлиран същите ястия, остриета от неръждаема стомана, едва ли отскача.
image
Това е напълно безопасно термоустойчиво стъкло и керамични съдове. В глинено гърне ястия в продължение на векове - е бил приет в много страни. От високата температура, те стават дори още по-силен. Един лош - керамични бързо абсорбира петрол, и е трудно да се измие. И все пак, съвременни керамика и изделия от стъкло, не е евтино. Не могат да си позволят да - много добро. Това е точно преди да купите, бъдете сигурни, че наистина устойчиви на топлина - това са съдове с каменно покритие!

През последните години, се появи на пазара с незалепващо покритие на съдове за готвене. Това артикули е нетоксичен, химически инертен, и най-важното е, че храната не се придържаме към нея. Но ако тиган се загрява до температура от 300 градуса конвенционален пържене при температура 200-220 градуса), полимерно покритие започва да се разлага, освобождавайки достатъчно вредни изпарения. Когато се работи с тигани, използвайте само дървена или пластмасова шпатула.

И, разбира се, не трябва да отпишат чугунени съдове за готвене. Въпреки че е тежък, но храната в него почти не залепва, бавно загрява (затова е особено добре в нея яхния) и се охлажда бавно.

Тъй като технологията на производство е по-добре гласове фаянс. Тя е по-дебели и тежки, разпространява топлина, и - най-важното - да се отопляват еднакво стените и дъното, и следователно, храната не залепва.

Играе важна роля и дебелината на тиган или тигани. Ако дебелината е по-малко от 2 мм, след това съдове за готвене не е подходящ да се използва за никаква друга причина, която е лесно деформирани. Най-често ястия дебелина от 2,5 mm. Може да се използва за газови и електрически печки, но не се препоръчва за плочи от стъкло и керамика. Гъвкав прибори дебелина от 4-6 мм, при съдове с каменно покритие дебелината на каменното покритие е 7 мм.

Някои видове ястия, за повишаване на сигурността и комфорта са , чифт дупки на капака, на дънния релеф и други функции. Ако дъното на тигана има облекчение на "пчелна пита", в купа намалява контактната повърхност на храната и да се увеличи незалепващо свойства.

Най-освободената част на всеки тиган или тигани - то със сигурност се справят. Дръжките са занитени или заварени. Заварени дръжка е за предпочитане, тъй като тя не нарушава целостта на покритието. Приковаващ вниманието занитени дръжки могат да носят. Дръжката може да бъде много различна форма и изпълнение. Наскоро имаше ястия със студена дръжка, което е много удобно за използване.

Е, необходимото количество на вашия тиган ще трябва да се идентифицират. Всичко зависи от нуждите на семейството и традициите на готвене. Препоръчва се в кухнята да има няколко саксии съдове с каменно покритие с различни размери.

И дори в кухнята си в добро настроение преобладава. Тъй като те казват, че опитен домакинята: само добро настроение, може да направи добра храна.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: greenmasterbg
Категория: Бизнес
Прочетен: 105978
Постинги: 19
Коментари: 3
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031