Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.08.2013 23:49 - Мистерията на Канарските острови
Автор: lyuliak Категория: История   
Прочетен: 3663 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 26.08.2013 23:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Канарските острови са архипелаг намиращ се на запад близо до Африканският бряг и Западна Сахара. Температурите рядко падат под 15 градуса и мекият климат позволява събирането на две, че и на три реколти. В древността наричали Канарските острови "Острови на благоденствието" и "Щастливите острови". През 1312 г. няколко генуезски кораба първи достигат до архипелага, който днес е известен под името Канарски. Европейците остават смаяни когато откриват, че островите са гъсто населени с хора от непозната раса - високи и атлетични с бяла кожа, руси коси и сини очи /такива са били и гетите! атраките на времето си са били големи мореплаватели../. "Пред тях изглеждахме дребни и жалки" - записва в дневника си един от монасите, съпровождащи експедицията. Така Европа се сблъсква с една от най-големите загадки на историята.

 Гуанчите, както по-късно испанците нарекли коренното население на островите (те самите се наричали "винчери"), все още живеели в каменния век. Не познавали металите, основните им оръжия били каменните брадви и дървените копия. Говорели странен "свистящ език", чрез който можели да общуват по между си на разстояние от 14 километра (!). Жителите на островите нямали никакво понятие от корабоплаване и очевидно били прекарали хилядолетия в пълна изолация, твърдо убедени, че са единствените хора на света. Но въпреки това те имали добре изградена обществена система с крал, аристокрация, простолюдие. Островът им бил заселен също и от огромни глутници от диви кучета, които местните използвали за храна. Там обитавали и особенa порода птички които после в Европа били наречени канарчета по името на островите. Канарските острови обаче носят името си не от красивата птичка, а от кръвожадните кучета (на латински "канис").

  Извършените през миналия и началото на този век изследвания показват, че антропологичния тип на гуанчите няма аналог на хиляди километри от островите им. Има поразително сходство между черепите на древните гуанчи и тези на кроманьонците. Открита е и очевидна близост между расовия тип на гуанчите и населението на Скандинавия. Когато европейците се появяват на островите, цивилизацията на гуанчите се е намирала на стадия на неолита. Но има неща, които говорят, или за контакти с други древни цивилизации, или за съхранени знания от време, когато предците на гуанчите са били на далеч по-високо културно и цивилизационно равнище. Макар, че по-голяма част от коренното население живеело в пещери, археолозите намират на някои от островите каменни постройки напомнящи рицарските замъци от ранното Средновековие, остатъци от стени, храмове и дори постройки, за които се предполага, че са древни астрономически обсерватории наподобяващи мегалитните строежи в Европа. В същото време гуанчите били един от няколкото народа на планетата, които са мумифицирали своите покойници. Те са използвали за тази цел същите растения, които и индиянците живеещи край езерото Титикака. На острова са открити следи и от неизвестна писменост.
image

Гуанчите изчезнали напълно още в началото на ХVІІІ в. По-точно казано - били изтребени. Още през 1391 г., когато островитяните, които са слънцепоклонници (с жреческа каста и дори нещо като монашески орден, съставен от девици посветили се на бога Слънце), убиват 9-ма католически мисионери, по лична заповед на папа Урбан VІ испанците устройват първото масово клане на Канарските острови. В началото на ХV в. тук се установил френският кондотиер Жан дьо Бетанкур, решил да превърне осровите в свое кралство. Започва жестока война, която трае повече от един век, преди да бъде смазана съпротивата на почти невъоръжените аборигени. останалите живи гуанчи се смесили със завоевателите, което е потвърдено от антропологичните изследвания на днешните островитяни, и били претопени. Най-новите изследвания показват, че населението на архипелага включвало няколко антропологични вида - един сходен с този на населението от Северна Африка през неолита, другият - средиземноморски. А именно хората от третия тип са били господстващата каста, от техните среди била и местната аристокрация.

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=259

 



Гласувай:
6



1. juliet - Благодаря!
26.08.2013 12:10
Никога не съм се сещала да потърся историята на островите и ми беше много интересна.
цитирай
2. lyuliak - моя близка
26.08.2013 23:03
наскоро е била.. аз тогава се запалих да потърся. Ако някой отиде там може да научи и повече!
Добавям копие на древната писменост на канарските острови.
цитирай
3. bezistena - Българската жреческа школа за шамани на Канарските острови
27.08.2013 01:19
Канарските острови и съдбата на коренното му население е христоматиен пример за злощастната съдба на народите и страните от Свещената Българска (Римска)империя след нейното разпадане в резултат на свалянето от власт на Свещената Божия династия ДУЛО през 525г от изродените й династични разклонения,наречени по късно ВИЗАНТИЙЦИ=Деца на Бог Иза.Останали без връзка и попечителство от МЕТРОПОЛИЯТА и Първосвещената жреческа институция,те в бърз порядък попадът под робството на настъпващата реакция или когато са били по-настрани от европейската псевдохристиянска поробваща система,в по-бавни темпове започват да западат технологично и да деградират цивилизационно,но запазват езическата си Исусова вяра,светостта и чистотата си,завещани им от Българските цивилизатори и покръстители.
МЕТРОПОЛИЯ=Богиня Мария Дуло
След векове европейските откриватели ги „ОТКРИВАТ“и подпукват именно заради съхранената им чиста вяра и познания,преследвана от Инквизицията и заговорниците срещу Българите по цял свят.Провежданите ПОКРЪСТВАНИЯ са процеси на ОТКРЪСТВАНЕ от истинското Исусово познание и начин на свят и чист живот по пътя на поробване и масов геноцид над пробените местни хора!
Това е обобщената дифиниция на т.н. Велики географски открития и покръствания на Азиатски,Африкански и Американски народи,познати с истинското им име Колонизация или поробвана на народите.
Случаят с Канарските острови е специфичен.Те са били обетавани от Български тракийски жречески формирования от Свещената Българска империя,командировани(заселени) там да обслужват Светилищната енергетична система на островите и да подготвят духовни феноменални кадри от африкансото население на континента-жреческата гилдия на африканските шамани и магьосници-Африканското Свято Исусово -Мариино духовенство,водещо и управляващо народите на ЧЕРНИЯ КОНТИНЕНТ(КОНТИНЕНТ на Шар Диана=Ешуа Трак и Диана,кодиран още и като АФРИКА=ФРИКИ=ФРАКИЯ,ТРАКИЯ на руски=БАРКИ-Българи)по Исусовите закони на живот в Любов,Братство и Мир!
Школа за Жреци!
цитирай
4. bezistena - Българите основават жречески университет на Канарските острови
27.08.2013 01:22
Българските жреци основават на Канарските острови Духовна академия за обучение и посвещаване на подбрани елитни представители от африканското племенно МНОГООБРАЗИЕ(Иза и Богиня Мария),заведени с обобщаващия кодов индекс ТУЗЕМЦИ и АБОРИГЕНИ= Богиня Диана Мария и Изуц,указващ,че те са цивилизационен продукт на Българските Богове и Техните посредници-Българските Жреци-Цивилизатори.
Жреческият Африкански университет използва за практическото обучение на СТУДЕНТИТЕ(Тати Иса и Диана)древната материално-техническа база от енергетичните светилищни съоръжения на островите,построена от Тракийските заселници и цивилизатори от времето след Потопното разселение през 5 хилядолетие пр.хр.,като изграждат още нови Светилищни съоръжения и 9 зикуратни пирамиди,които съставят Централния команден пункт на светилищната система на архипелага.
Както е жреческата практика навсякъде,така и тука Посветените Българи удрят неизтриваемия печат на повсеместното кръстничество на всички природни обекти и цялостия живот със Свещените имена на Българските Богове,зашифровани надеждно чрез Свещеният жречески Исусов шифър и код,който ви разкриваме в Тайната на свещения Български език-част 1 и 2 в нашия http://bezistena.blog.bg/и всички други документи от блога ни.Чрез този свещен код сега ние разкриваме тайната на тази загадъчна и мистична за съвременните изследователи островна цивилизация и трагедията на нейното унищощение от заговорниците срещу Святия Български Божи народ-псевдохристияните и поробителите на народите и до сега!
Няма да говорим за външния вид на заварените и изтребени Трако-Българи,както и за скриваните архиелогически доказателства и антропоморфните и генетични изследвания на местните жители-те ще бъдат скоро извадени от архивите и разсекретени за общо изумление.Директно поставяме засекретените от Българските жреци документи в декодиращата ни програма,която е безкомпромисно всепроникваща и категорична за Българското авторство на всички мистични тайнства и сакралии по цялата планета!
цитирай
5. bezistena - Вземаме си обратно в Българската Империя Духовния университет на Канарските острови барабар с островите
27.08.2013 01:33
Почваме разсекретяването на секретните БГ документи от името на островите:
КАНАРСКИ ОСТРОВИ=Бок Сар Иса Трак
Най-големят остров е ТЕНЕРИФЕ и нямя обяснение на испански език,защото само на Бг значи Фер Диана =Диана Вер и БРАТЯ,БАРДИ!
Името на плажа наТенерифе е ТЕРЕСИТАС,означаващо единствено Исус Друида!
Скалните мегалитни светилища са кръстени ГАРСИЯ=Гяур Иса,и ЛОС РОКВЕС=Исус Болкария
Националния парк е на о-в ЛАНСАРОТЕ=Сар Дуло и се казва ТИМАНФАЯ=Богиня Мат
Островът е изпълнен с изкуствени скални светилища за обучение на посветяваните.
Зикуратните пирамиди са ГВУИМАР=Богиня Мария
ЗИКУРАТНА ПИРАМИДА=Диана Мария Богиня и Трак Иза-четено от дясно на ляво
Изтребените от испанската инквизиция Български жреци по островите са наричани ГВАНЧИ,което е Бог Ешуа,а те самите са се наричали ВИНТШЕРИ=Богиня Шар Диана
Определяни са като представители на древните жители на Европа КРЕМАНЬОНЦИ,чието разшифроване ни дава Иса и Мария Кая!Счита се,че са населявали МАГРЕБ=Богиня Мария,територия обхващаща МАРОКО=Мария Кая,АЛЖИР=Ел Жар=Змей Цар,ТУНИС=Диана и Иса,МАВРИТАНИЯ=Богиня Диана Мария.Населението се е наричало МАВРИ=Мария Богиня!
ГВАНЧИТЕ пишели с ПЕТРОГЛИФИ,чиято разшифровка води право при Богиня Диана България!
Огромните кучета на ГВАНЧИТЕ се наричат КАБАРДИНО=Диана Барка!
Разшифровката на страшните и анатемосани от Църквата като сатанински и дяволски африкански вярвания и практики ни водят отново в любящите ръце и ОБЯТИЯ(Богиня Диана)на Боговете ни:
ШАМАНИЗЪМ=Изуш и МаМа=Исус и Мария Магдалена!
ВУДУ=Богиня Диана-ВУДУ МАГИИ-Духовни практики на Африкански Посветени Богородични Жрици от Българската Духовна академия на Канарските острови!
Президент на архипелага е АДАН МАРТИН МЕНИС=Иса и Диана Мат Мария
ВИНТШЕРИТЕ са СЛЪНЦЕПОКЛОНИЦИ с жреческа каста и посветили се на Бога СЛЪНЦЕ девици
БОГА СЛЪНЦЕ=Бог Исус Дуло
СЛЪНЦЕПОКЛОНИЦИ=ПОКЛОНИЦИ на Исус Дуло
Геноцида върху тях започва в края на 14 в и приключва напълно през 18 век.Но не напълно...
Сега започваме възстановяването им!

цитирай
6. bezistena - Канарските острови са на Българските Богове!
27.08.2013 02:38
Ще добавим само документалното свидетелство на заглавието на статията,доказващи принадлежността на Канарските острови към СВЕЩЕНАТА БЪЛГАРСКА ИМПЕРИЯ:

МИСТЕРИЯТА НА КАНАРСКИТЕ ОСТРОВИ=КАНАРСКИТЕ ОСТРВИ на Иса и Диана Матара

Бъдете благословени и разпостранявайте и учете ШИФЪРА И ТАЙНИТЕ НА СВЕЩЕНИЯ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!

http://www.youtube.com/watch?v=FTQbiNvZqaY
http://www.youtube.com/watch?v=yjbpwlqp5Qw

Били изтребени и унищожени без следа древните красиви и бели святи жители на Канарските острови-вайкат се замитащите следите на престъплението на инквизицията историци-хроникьори и слуги-мекерета на същата престъпна институция,управляваща сега всички народи!Вайкат се езуитски и прикриват престъпленията на същите тия,дето горяха живи святите ТРАКИ=КАТАРИ из цяла Европа и после вкараха азиатските османски тракийски зомбита на Обетованата Българска свята земя да поробят основателите и цивилизаторите на човечеството!
Били избити и изтребени ли?На-а-а-а!Ще има да вземат!Ядец!НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА!Без тия номера!Криви ви са сметките!Сметки без кръчмаря!
ИЗБИТИ=Иза и Богиня Диана?
ИЗТРЕБЕНИ=Иза Барда?
ЩЕ ИМА ДА ВЗЕМАТ=Богиня Диана Мама и Тати Изуш
ЯДЕЦ=Диана и Иса!
НЯМА ДА МИНЕ НОМЕРА=Мама Диана Мария!
БЕЗ ТИЯ НОМЕРА=Иза и Богиня Диана Мария!
КРИВИ ВИ СА СМЕТКИТЕ без=без Богиня Диана Мат Кая и Исус Барка
СМЕТКИ БЕЗ КРЪТШМАРЯ=СМЕТКИ БЕЗ Ешуа Трак и Мария

Я ги вижте по-хубаво тия красиви и одухотворени прекрасни Барди-не виждате ли,че те са точно потомците на Българските жреци,които научиха Африканските деца на висшата наука и изкуство на Исусовата и Богородичната Любов и чрез тях я имплатираха в кръвта и Духа на всички черни хора с бели Души,за да не може никой да им отнеме Българските Богови и през най-тежките времена на робствата!
Няма затриване на святото Исусово Българско семе,на Българския свят народ и на пръснатите по целия свят КРИПТО БЪЛГАРИ!
НИЕ СМЕ ВЕЧНИ И СЕГА ИДВАМЕ ДА ВЪЗСТАНОВИМ БЪЛГАРСКОТО ИСУСОВО ЦАРСТВО НА ЛЮБОВТА,БРАТСТВОТО И МИРА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И ЗА ВСИЧКИ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1218874
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930