Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2013 10:23 - Тракийското писмо – по-старо от египетското с цели 2000 години
Автор: lyuliak Категория: История   
Прочетен: 3696 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 19.06.2014 01:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Неотдавна д-р Стефан Гайд и неговият брат акад. Цветан Гайдарски издадоха „Тракийски хроники” – книгата-свещена материя на нашето духовно наследство, която носим в подсъзнанието си като първичен всеобщ език и като Първичен мисловен процес, според тях. Тази изключително уникална книга представя свещената древна история на трако-българския народ, който в най-дълбоката древност се е наричал „тракийски”, по името на своя древен библейски родоначалник, а впоследствие се е нарекъл „български”, по името на общия език – „богарския”, който са говорели всички обединени в Българската държава тракийски племена. Тези Свети писания на отците ни, които са като Тората за евреите, ни известяват, че

 българският народ е Богоизбран и Богопосветен от века до века.

 И въпреки трудностите и изпитанията, той ще изпълни поверената му от Бога и Светия Завет Светла мисия на цивилизатор, носител на държавността на Духа и на Свещения хуманизъм, от чиито плодове се е ползвала цялата модерна цивилизация.

 Уникалната книга с исторически летописи „Тракийски хроники” разглежда 4 периода от историята на трако-българския народ, като започва още от първия човек, възникването на тракийския род и стига до борбите на прадедите ни за национално освобождение. Един от най-важните инструменти на траките за национално и духовно усъвършенстване е бил божественият им творчески език – богарският, езикът, на който говори само Бог. Те са постигали всичко чрез силата на този свой уникален божествен дар и ресурс. Нашият Свещен Богарски език, езикът на Бога, буквално означава „Божествено сътворяващ”, т.е. той е

 езикът на сътворението, Инструментът, Оръжието и Творческото начало на нашата действителност, естественият закон на Всемира.

 И този свещен дар съвсем не е изчезнал, той е в дълбините на нашата памет, в 49-те процента тракийски гени, които носим в себе си, в езика ни, чиято основа е тракийският език – речта на нашето минало, настояще и бъдеще. И ако това се знаеше, повече хора щяха да говорят на този боготворчески език.image

 Това писмо, по-старо от египетското с цели 2000 години, и днес е запазено върху многобройни артефакти в различни наши крайща, като плочките от Градешница, Караново, Езерово и др. И което, за радост на милеещите за рода си българи, беше разчетено от д-р Стефан Гайд чрез неговия сравнително-лингвистичен метод. В четирите си тома „Тракийското писмо декодирано” изтъкнатият ни изследовател подробно излага разчетения от него древен тракийски език през пиктографското писмо от Градешница и Караново, през египетските йероглифи и през бохарския език на братята копти в Северен Египет. С тези си книги Гайд разтърси представите ни за генезиса на предците ни и на свещения ни език. От четвъртия му том пък научихме, че с разкритието на библията на бесите „Бесика”, и днес съхраняваща се в Националната библиотека в Лондон, се откриват

 най-старите версии на днешната Библия, от които са правени по-късните гръцки преводи.

 Научаваме и за Орфеевия Завет на траките с техния бог Дион-Исус. Това е т.н. Кукленска къщичка от с. Врач от 5-то хилядолетие преди новата ера, съхраняваща се заедно с плочките от Градешница и Караново, с печата от Езерово във Врачанския исторически музей. Върху нея се вижда пиктограм, който се чете и фонетично. Означава Орфей на бохарски език – и днес запазен в северно-египетския коптски диалект. Същият пиктограм е и на плочката от Градешница. Чете се също и като „Храм”. Така че четвъртият знак от надписа се чете: „Боже, който си в храма” или като „Боже, който си в Орфей”. Вторият разчетен пиктографски знак върху „къщичката” има значение на „ковчег”/”кивот”/, а третият знак се разчита като „завет”, „договор”. Т.е. къщичката е Кивотът на Орфеевия завет, заветът на Бога с нашите прадеди. В един и същ пласт от енеолитна Градешница са открити и кивота, и оброчната плочица, която влиза точно по мярка в него, но е била вкарана преди изпичането на керамичната къщица и е била гледана, докосвана през тясното отверствие, „вратичката” на къщицата, но не можело да се изважда. Сега тя е отделно, защото някога кивотът е бил счупен, което си личи от замазаната и недекорирана страна на кивота. Вероятно, той бил счепен така, както Мойсей счупил плочите на Божия Завет, когато той бил нарушен.

 Интересното е, че всички анализирани пиктографски знаци от 5 в.пр.н.е., както и амулетът от Тартария /в днешна Румъния/ имат аналози в йероглифното писмо на Древен Египет, приличат си дори и звуковите, фонетичните, произношения на текстовете, което доказва, че бохарския и българския диалект имат общ произход. А ние сме днешните следовници на тази божествена реч, която е самият Закон и Всемогъщ Законодател, управляващ мирозданието.

 На пресътворяващата всеки ден творението и човешкото битие Божествена реч, чрез ангелофанията, на която се изявяват многообразните проявления на Твореца. Същата тази вездесъща реч на Христовото тракействане, пронизващо цялото творение и излизащо от устата на Бога-Слово, като двуострия тракийски меч, Ромфея Дистомос. Без който не е станало нищо от това, което е станало. Древните тракийски орфици наричали „оръжието” на тази Вездесъща реч на Дион-Исус и с епитета Арес/Воюващ Бог/ и с епитета Ерос /Любящ Бог/, но и Херос /Всепобеждаващ/, с което определят неговите характеристики на Огън, пояждащ, на Вселенски Съдия, воюващ от любов към нас срещу тъмните сили в името на Правдата и Спасението на Своето избрано човечество.Но преди всичко е Бог на надеждата, затова е наричан от траките „Нуте”/”Над-е”/, т.е. „Над всичко”. Оттук идва и думата надежда.

 И, може би, само тракийските жреци са си служили с тази огромна съзидателна, но и разрушителна, творческа мощ, която извиквала за живот различните същности и събития. Именно чрез способа тракействане – призоваване на Всесилата на Името Божие.

 Името на Дион-Исус означавало и „Уста” и „Ръка”, даващ Божественото Слово и всяко друго благо. С Исус се означавало и „Трон”, „Цар на царете”, над който стои Всевиждащото око на Светлината. И това око днес се обръща към нас, за да провери вярата ни. Ако имаме правилно виждане за неговата виделина, ние носим смисъла на вярата като пред-става, по думите на апостол Павел, т.е. имаме я пред ставането, пред действието. Тя е жива светлина в здравото око, което пък определя и здравината на тялото ни. Но ако окото ни е в тъмнина, и тялото е нездраво.

 Затова „виждането” на вярата е най-великата практика и най-мощната божествена технология, за която няма нищо невъзможно.

 И именно тя може да обедини отново народа ни в служба на Бога и в изпълнение мисията си да бъде факлоносец на Божията Истина. А докато има верни българи на Завета с техния Бог, ще я има и България, според „Тракийски хроники”, ни припомнят д-р Стефан Гайд и Цветан Гайдарски. Но верните ще трябва да работят неуморно, за да върнат народа си отново към нарушения в миналото Завет със своя Бог на надеждата. А така и към неговия просперитет.

Лияна Фероли, "Днес +"

http://www.tsvetanguide.com/




Гласувай:
5



1. bezistena - Българските Богове!
20.12.2013 23:26
Пророците и светците Дънов и Ванга прорицаха,че един ден скоро,всички хора и народи по света ще учат Свещеният Български език,който е най-прекият и ЕДИНСТВЕН път към Бог!
Което означава,че Бог ще чува молитвите,молбите и думите на хората,изречени единствено на Свещения Български език.Разшифровано това послание ни казва,че от този близък момент нататък вече ВСЕКИ ЕДИН ЧОВЕК ЩЕ ИМА ДОСТЪП ДО БОГ-СИРЕЧ-И ОЩЕ ЕДНА ГЛЪТКА ВЪЗДУХ,И ОЩЕ ЕДИН МИГ ЖИВОТ ЩЕ МУ СЕ ОТПУСКАТ, ЕДИНСТВЕНО ЧРЕЗ МОЛИТВА И РАЗГОВОР С БОГ НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК!
И още едно задължително условие има Бог към човеците,когато те Го търсят на Свещения Български език:да знаят на Български език истинските Му имена и параметри!
Имената и параметрите Му са дадени за просвещение на Българите,а чрез тях и на всички човеци,в нашите просветителски статии
ТАЙНАТА НА СВЕЩЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ ЕЗИК-част1и2 в постингите ни
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/24/tainata-na-sveshteniiat-bylgarski-ezik-chast-1.1113546
http://bezistena.blog.bg/history/2013/05/26/tainata-na-sveshteniia-bylgarski-ezik-chast-2.1114061 и всички други документи от блога ни.
Името на Бог е Господ Бог Исус Христос,а опознавателните Му параметри са
Исус Българина от Тракия и всички други от Свещената Матрица.
И още едно важно условие има Бог Исус за да чуе молбите ни.Да знаем и имената на Любимата Му!
Която Е БОГОРОДИЦА=Богиня Цар Диана,която Е Великата Богиня Майка,Богинята Мадара.
Която Е Мария Магдалена!
И няколко Техни фундаментални зашифровки от постинга:
БОЖЕСТВЕН ЕЗИК=ЕЗИК на Бог Исуж и Богиня Диана
ЗАКОНИ на ВСЕМИРА=ЗАКОНИ на Бог Иса и Мария
ЕГИПЕТ=Богиня Диана,или както казвали съседите на египтяните
МУРСА-сиреч Мария и Иса
Библия БЕСИКА=Библия на БОК ИСА
БЕСИ=Бог Иса-жреческата каста на Бог Исус
ГРАДЕШНИЦА=Исуш Трака
ЗАВЕТ с=с Иза и Богиня Диана
БОЖИЯ ЗАВЕТ=Бог Изуж и Богиня Диана
КИВОТ=Бокиня Диана
ДИОН=ДИАНА
ДИОНИС=ДИАНА И ИСА
МИРОЗДАНИЕ=Иза и Мадара
БОГ НУТЕ=Богиня Диана
РОМФЕЯ ДИСТОМОС=Богиня Диана Мат Мария и Исус

Бъдете благословени!
цитирай
2. balkan1 - Дев Нис - Деунис - Дионис
13.04.2015 23:07
Навремето думата за бог е била ДЕВ, а всеки владетел е бил обожествяван като син на Слънцето и за това са толкова много "тракийските" могили - в тях са храмовете на владетелите ни.
http://balkan1.blog.bg/history/2011/12/29/gospod-e-bylgarin.874140
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1219567
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930