Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2012 07:46 - 20 ИЗПИТАНИ НАЧИНА ДА БЪДЕШ НЕЩАСТЕН
Автор: lyuliak Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1706 Коментари: 1 Гласове:
4

Последна промяна: 18.04.2012 07:54


"Ако искате да бъдете щастливи, не четете тези съвети. Те за тези, които искат да бъдат нещастни:

1. Постоянно се оплаквай от живота си. Никакво позитиво мислене! Никакво забелязване на хубавото, което ти се случва! Не се разделяй с черните си очила и ще постигнеш нещастието.image

2. Избягвай съзнателно проблемите, загърбвай ги, не ги забелязвай! Тъй като те няма да се решат сами, рано или късно ще се върнат при теб и отново ще те направят нещастен.

3. Ако си от хората, които не избягват проблемите, а правят от мухата слон, колекционирай проблеми, все едно дали са реални или измислени.

4. Сравнявай се с другите. Винаги има някой, който е по-добре от теб. Завиждай му! Вярвай, че си пълен неудачник и ще бъдеш най-сетне нещастен.

5. Тревожи се винаги и за всичко. Тревогата ще изгризе и последните трошици радост в живота ти, а това гарантира нещастието, най-сетне!

6. Очаквай! Очаквай да се случи точно това или онова, точно по определен начин и ще си осигуриш изобилие от разочарования. Очаквай от другите, очаквай от себе си! Очакванията са предумишлени разочарования, които сами си осигуряваме. Само от теб зависи да си ги осигуриш в достатъчно количество.

7. Предполагай! Измисляй си всякакви сюжети и сценарии за това, къде е другият, какво прави, с кого го прави; какво мислят другите за теб и какво ли още не. Но никога не задавай въпроси! Отговорите може да унищожат твоите предположения, а заедно с това – и твоето нещастие.

8. Не мисли какво говориш. Не вниквай в смисъла на думите и ще си навлечеш достатъчно недоразумения, за да бъдеш нещастен.

9. Обвинявай за всичко другите! Тогава няма да ти се налага да поемеш лична отговорност за действията си; за това, което ти се случва. И естествено – ще бъдеш нещастен, тъй като си се поставил в пълна зависимост от другите, предоставяйки им отговорността за собствения си живот. Обвинявай другите за всичко и рано или късно обвиненията ще се върнат при теб като бумеранг и ще те направят нещастен.

10. Приемай всичко лично. Вярвай, че хората правят всичко само и единствено, за да те наранят. Не се опитвай да разбереш мотивите им, достатъчно е да мислиш, че те са злонамерени към теб. Твоята мнителност е ключът към твоето нещастие.

11. Чувствай се виновен за всичко и ще бъдеш нещастен. А ако повече ти харесва - чувствай отговорен за всичко. Първото е породено от твоите комплекси за малоценност; второто – от твоята мегаломания. И в двата случая ще бъдеш нещастен.

12. Прави това, което не ти харесва. „Трябва да го направя, макар че не искам” е гарантирана рецепта за нещастие. Атрофиралото чувство за дълг е безкраен източник на нещастие. Прави повече неща, които не ти харесват.

13. Винаги живей по норми, които започват с „Трябва да…” и ще бъдеш нещастен. Замениш ли „трябва” с „искам”, има опасност да е превърнеш в щастлив човек.

14. Поддържай отдавна изчерпали се отношения, по навик, от мързел, в името на това или онова… Ако не можеш да си измислиш достатъчно основания, за да прекратиш изчерпалите се отношения, или ако не искаш ти да поемеш отговорността за раздялата, позволи на другия да ти вменява чувството за вина. Какво по-добро от чувството за вина, за да бъдеш нещастен.

15. Упражнявай свръхконтрол и се опитвай отново и отново да променяш всички и всичко в този свят. Не вярвай, когато ти казват, че можеш да промениш единствено и само себе си и собственото си отношение към нещата. Продължавай да искаш другите да бъдат като теб и да постъпват като теб и ще бъдеш нещастен.

16. Опитай се да се харесаш на всички на всяка цена. Да се стремиш всички да те харесат е великолепен начин да стигнеш до нещастието. Потъпквай собствените си интереси и достойнство, угаждай на всички и нещастието ще те споходи.

17. Привързвай се към всичко и всички, завинаги. Кола, дреха, работа, фейсбук, приятел… всичко върши работа. Привързвайки се към нещо, каквото и да е, ти влизате в редиците на пристрастените; привързаността към нещо и някого е предпоставка за нещастие. Привързвай се! Откажи се от собствения си живот и живей за другите, чрез другите, в името на другите. Вярвай, че твоят живот не струва нищо и че ти самият нямаш никаква стойност. Това, че колата, дрехата, фейсбук, приятел, дете и какво ли не още не се привързва към теб, не е достатъчно основание да се откажеш от пристрастията си. Пристрастеният винаги върви към заветното нещастие.

18. Бъди неблагодарен. Никакво благодаря, за нищо, никому. Това е гарантиран начин да стигнеш до жадуваното нещастие.

19. Не прощавай! Никому и за нищо. И ще бъдеш нещастен.

20. Не обичай! Нито другите, нито себе си. Особено себе си. Това е най-сигурният начин да бъдеш нещастен."

Селестин Чуа, Тамара Караколева



Гласувай:
4



1. анонимен - ето и за щастието...
15.05.2012 23:17
http://lyuliak.blog.bg/lifestyle/2012/05/15/tainata-na-semeinoto-shtastie.954483
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1212926
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031