Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2015 23:15 - ЧОВЕК Е СЪЗДАДЕН, ЗА ДА ЖИВЕЕ В МРЕЖА
Автор: lyuliak Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2219 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 05.08.2017 21:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Започнах един филм днес /всъщност - две трети от него/ Казва се Disconnect.
Сигурно ще свърши позитивно, хората почваха да се отърсват от телефонно-компютърната хватка и да се Виждат един друг. Но в началото си беше зомбиращо. Преплитат се три истории:

1) Две момченца около 7 клас правят номер на един самотен "Емо" от съседния клас, изиграват му виртуална приятелка и го докарват дотам да й сподели гола снимка, като после я разпращат из училището а потърпевшият прави опит да се обеси. Чак тогава тях ги хваща съвестта и все още от името на "приятелката" обясняват на баща му защо синът се е чувствал неразбран, понеже свирел, а бащата е вечно зает адвокат.

2) Семейство е загубило детето си и спират да споделят, например мъжа не казва на жена си че е правил втора ипотека, а тя не му казва че за утеха си пише с някакъв вдовец от чата. Накрая се оказва, че чатът е измама и "вдовецът" е вкарал троянски кон в компа им, взема им паролите и изтегля всичките им пари. Това за американците е смърт, по правило всичко е на кредит и по правило нямаш близки и роднини на които да се опреш. В случая поне частния детектив се съжали и им върна парите, понеже беше изчел чата на жената и видя мъката й. А мъжът се взе в ръце и издири негодника.

3) Една около 30 годишна репортерка попадна на мрежа с детска порнография, където успя да се свърже и да вземе интервю от непълнолетен тийнейджър. Интервюто стигна до СНН и ФБР й поискаха данните на момчето. Тя отказа да предаде доверието му, и от телевизията й казаха да напусне, за да нямат проблеми с ФБР...

Общо взето това е първият филм от много време, в което количеството ползване на телефоните е Реално. В другите филми то е само в услуга на сценария. А тука отделяха погледи от екрана или телефона почти само за да ядат.. а децата бяха точно толкова изнервени и постоянно цъкащи по снимки и статуси.

Може би идеята на заглавието е, че "be connect" всъщност е равно на "disconnect" - напълно изключен и неадекватен. Колкото повече комуникации, толкова повече липса.

Може би човек наистина е създаден за да живее в мрежа! Но мрежата на Рода - тази която както при акробатите в цирка винаги ще го посрещне и опази, ако му се случи житейско падане след някоя невнимателна стъпка, или неочакван вятър. 
Благодаря на Бог, че ни е дал и тази, доста различна опция за живот. Иска ми се да откривам тайната на Живия живот. Не искам да се предавам с "такива са времената". Имало е и времена на робство, и на фашизъм, и на тоталитаризъм - никога душата човешка не е оставяна без мъчители. Сега робствата взимат нови форми, но Спасителят не е станал по-слаб. 

papazovacopywrite.alle.bg



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lubovakoniamash - "Сега робствата взимат нови ...
31.03.2015 11:03
"Сега робствата взимат нови форми, но Спасителят не е станал по-слаб. "
- така е.....
Хубави размисли......поздрав.Дора
цитирай
2. panazea - Връзката с цял свят си има и своите положителни черти.
31.03.2015 21:33
Кога си могъл по-рано да отидеш за миг до Австралия , да поздравиш приятелката си , да й поднесеш цвете и да се върнеш за вечеря със семейството. Връзката не е само откъсвате . Тя е свързване на хората в една голяма сила.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1212039
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031