Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2015 09:06 - Конференцията на дяволите
Автор: lyuliak Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1687 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 15.12.2015 11:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Търсете в новия блог: skybluefire.blogspot.bg


 Дяволът организирал световен конгрес на демоните. В обръщението си за откриването казал: “Не можем да опазим християните да не ходят на църква. Не можем да ги опазим да не си четат Библиите и да не знаят истината. Не можем дори да ги опазим от това, да бъдат спасени от Христос. Когато се свържат с Исус Христос, силата ни над тях е разчупена.

Така че, оставете ги да ходят на църкви; оставете ги да си имат своите социални събирания, НО откраднете времето им, за да нямат време да развиват своето взаимоотношение с Исус Христос. Ето какво искам да направите”, - казал дяволът. - “Разсейвайте ги, за да нямат време през деня да поддържат жизненоважната си връзка с техния Спасител!”

“Как да направим това?”, - извикали демоните му.

“Дръжте ги заети с неща, които не са важни за живота им и измислете безбройни схеми да държат умовете им заети,” - им отговорил той. - “Изкушавайте ги да харчат, да харчат, да харчат и да вземат назаем, и да вземат назаем, и да вземат назаем.

Убедете съпругите да работят дълги часове и съпрузите да работят по 6-7 дни в седмицата и по 10-12 часа на ден, за да могат да си позволят своя празен начин на живот. Пазете ги - да не прекарват време с децата си. Когато се пропукат семействата им, скоро след това, домовете им няма да предлагат спокойно място от натиска на работните им места!

Стимулирайте умовете им, за да не могат да чуват онзи тих, нежен глас. Изкушете ги, докато шофират да пускат радиото или касетофона, да държат включени в домовете си техните телевизори, видеокасетофони, компакт дискови устройства и компютри и се погрижете във всеки магазин, ресторант или кафене по света да се свири постоянно нехристиянска музика.

Това ще напълни умовете им и ще прекъсне единството им с Христос. Напълнете масите в кафенетата със списания и вестници. Бомбардирайте умовете им с новини 24 часа в денонощието. Заангажирайте времето им по време на шофиране с рекламни билбордове.

Напълнете телевизионните им канали с различни хазартни игри, които да им дават фалшиви надежди за лесни печалби, сапунени опери и безсмислени филми, които да им крадат от времето за общение с Бог и с другите вярващи.

Дръжте слаби и красиви модели по кориците на списанията и по телевизията, за да повярват съпрузите, че по-важна е външната красота и тогава те няма да са доволни от съпругите си. Дръжте съпругите преуморени, за да не показват любов на съпрузите си. Давайте им и главоболия! Ако не дават на съпрузите си любовта, от която те се нуждаят, те ще започнат да я търсят на други места. Това набързо ще разпука семействата им.

Дайте им Дядо Мраз и Дядо Коледа, за да им отвлекат вниманието от това, да учат децата си за истинското значение на Рождество Христово. Дайте им Великденското зайче, за да не говорят за Исусовото възкресение и Неговата сила над греха и над смъртта.

Помогнете им през отпуските си да бъдат разточителни. Направете ги да се връщат от почивките си преуморени. Дръжте ги прекалено заети, за да не излизат сред природата и да отпочиват с Божието творение. Вместо това ги изпратете в развлекателни паркове, на спортни мероприятия, театрални представления, концерти и по кината. Дръжте ги заети, заети, заети!

И когато се събират за духовно общение, накарайте ги да клюкарстват и да злословят, за да си тръгват с обезпокоена съвест. Затрупайте живота им с толкова много ДОБРИ неща, че да нямат време да търсят СИЛАТА на Исус. Скоро те ще правят нещата със собствените си сили, като жертват здравето си и семействата си за ДОБРИ каузи”.

“Това ще работи! Това ще работи!”, - завикали демоните. Планът звучал невероятно!

Демоните тръгнали с нетърпение, за да изпълнят своята задача и започнали навсякъде да правят християните по-заети и по-забързани, да се лутат насам и натам без посока. Оставили ги с малко време за Бог и за семействата им. Оставили ги без време да разказват на други за силата на Исус, която може да промени живота им.

Въпросът е: Успешен ли е бил дяволът в схемите си за вашия живот? Вие отсъдете!!!

/блогът на Павелчо/




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1212966
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031