Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2014 09:55 - НЕСЛУЧАЙНА СМЪРТ НА ВИДНИ БЪЛГАРСКИ УЧЕНИ, ИЗУЧАВАЩИ ТРАКИЯ
Автор: lyuliak Категория: Новини   
Прочетен: 2978 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 12.09.2014 21:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 http://nestinar.blog.bg/:

 „При пълното бездушие на така нареченото общество. И при пълната незаинтересованост на управниците ни. Още ли се чудите защо твърдя, че България ще загине? да, България ще загине, ако не се стреснем и не се опълчим срещу убийците. България ще загине, ако не спрем убийствата на най-добрите измежду нас.

Кратък списък:

Роман Томов - поет и историк, син на Александър Томов шеф на НСРТ – „самоубил се.”

Опитва се да защити аспирантура на тема "Императорите - орфици", в която твърди, че повечето императори на ранна Византия са били орфици. Посечен е от "светилата" - от 20 члена в комисията - 19 са против, а научният му ръководител Александър Фол не си помръдва пръста да го защити. Един от привържениците на тезата за автохтонния произход на българите.

Проф. Станимир Калоянов - историк и филолог. Защитил докторска дисертация на тема: "Форми на социално-политическо развитие на Тракия през елинистическата епоха". Убит от цигани, докато празнувал абитуренския бал на свои познати. Привърженик на автохтонната теза за произхода на българите.

Орда цигани уби с камъни проф. Калоянов, още няма задържани

На 23 май 2005 г. в София цигани пребиха проф. Станимир Калоянов. Същата вечер той бил на абитуриентски празник в резервирано заведение в бл. 29 на столичния квартал кв. "Захарна фабрика". Без значителен повод пиян около 50-годишен циганин в заведението се опитал да предизвика свада. Поканен настоятелно да напусне заведението, той по-късно се върнал с подкрепление. В масовото сбиване са участвали около 40 души, в следствие на което 42-годишен мъж бил с контузия в главата, а 24-годишен младеж с рана в бедрото. След побоя професорът е откаран в "Пирогов" с хематом в мозъка, причинен от удари с тръби и камъни по главата. Една седмица проф. Калоянов бе в кома на апаратно дишане в неврохирургията на болницата. 8 дни след свадата на 31 май около 21 ч. Станимир Калоянов почина. До момента задържани за престъплението няма.

Проф. Благой Шклифов - лингвист, изследовател на българските диалекти в Егейска Македония, доказал безапелационно, че така наречените "славяногласни елини" са най-чисти българи. Убит при катастрофа в Северна Гърция, докато бил на гости при роднини. Колата с която пътувал през нощта е била блъсната от кола с изгасени светлини. Издирванията му доказват, че голяма част от днешна Гърция е населена с българи.

Здравко Даскалов - юрист, карикатурист и изследовател на българската история. Племенник на доктор Ганчо Ценов - основен застъпник на автохтонната теза. Даскалов доказа чрез правни аргументи, че обесването на Васил Левски е било не по законите на османската империя, следователно е чисто убийство. Прегазен една вечер от две леки коли и мотоциклет, докато пресичал бул. Дондуков в близост до дома му. Привърженик на автохтонната теза за произхода на българите.

Проф. Рашо Рашев - най-добрият български археолог в областта на древните българи. Издал научен труд, с който доказва по обективен археологически път връзката сармати-древни българи. Загива във влака София-Кардам - изгаря жив в ужасния инцидент. На практика доказва безапелационно, че древните българи не са нито тюрки, нито памирци, а народ, който е напълно аналогичен на сарматите.”
-----------------------------------

Д-р Стефан Гайд, лингвистът разчел Тракийската писменост, и автор на поредицата „Тракийското Писмо Декодирано” също почина неотдавна при неизяснени обстятелства. Преди три години срещу него имаше и друг опит да бъде премахнат...

 Повече в интервюто на неговия брат акад. Цветан Гайдарски:

 www.tsvetanguide.com/
 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1212076
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031