Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2018 21:42 - Е, няма начин тази толкова "интелигентна" физиономия да не може да управлява този голям бизнес! Истински потрес е Булгаристан!
Автор: reader Категория: Новини   
Прочетен: 3747 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image 
Това ли е Гинка, която купи ЧЕЗ? В Пазарджик никой не я познава! В града няма неин работещ офис

В Пазарджик едноличният търговец Гинка Върбакова е по-популярна с фирмата си „Риал стейтс“ ЕООД

 

Знае, че семейната ѝ фирма "Инерком България" е с три малки соларни мощности, включително и скромни активи. Засега без отговор остава въпросът как и с парите на кого това малко предприятие ще купи бизнеса на ЧЕЗ.

 

 

В Пазарджик Гинка Върбакова, която е на път да купи ЧЕЗ, е по-популярна с фирмата си "Риал стейтс" ЕООД

 

Невена Петрова - кор. на БНР в Пазарджик

 

В Пазарджик едноличният търговец Гинка Върбакова, която е на път да купи ЧЕЗ, е по-популярна с фирмата си „Риал стейтс“ ЕООД. Преди 4 години общинският съветник тогава Румен Петков публично обяви, че въпросната фирма дължи на Община Пазарджик 1 млн. лв. неустойки заради скандално известния фотоволтаичен парк край пазарджишкото село Априлци. И към момента не е ясно дали неустойката е погасена и какъв е точният ѝ размер.

 

Името на Гинка Върбакова се свързва най-вече със село Априлци. През 2008 година Община Пазарджик продаде буковата гора в района, последва пълното ѝ изсичане въпреки протестите на хората там и последвалите наводнения в района. Четири години след това Гинка Върбакова стана обект на дискусии в местния парламент, като въпросът бе повдигнат от общинския съветник тогава Румен Петков, което впоследствие пък му пожертва и политическата кариера. Днес юристът Румен Петков е по-лаконичен по казуса "Гинка Върбакова":

 

Изглежда паметта на българина е много кратка, след като не помни какво е станало 2008 година и нещо говорено 2011-2015, значи не помнят. 2008 година кметът продаде на Априлци дъбовата гора като нива. Излязоха 5900 кубика дървен материал, за да направят фотоволтаик тази фирма. Там е било гора. Кметът казва: "Не. Това не е гора, а си е гола поляна". И го продават като гола поляна въпреки противопоставянето на кмета на Априлци по онова време – Величка Георгиева мисля че беше. Продават го като гола поляна и те почват да секат, излязоха 5900 кубика дървен материал от поляната. Имаше проверка в полицията и от прокуратурата и казаха "Няма извършено престъпление". Там са построени на това нещо фотоволтаиците, които са на Априлци. Първоначално е фирма "Естейт" и след това почнаха метаморфозите да я купуват, и се стигна до тука тези, които да наемат паркинги и да държат фотоволтаика на Априлци и да купуват ЧЕЗ. Това е. Аз не я познавам. Питайте кмета откъде я познава. В края на краищата тя е кандидатствала с фирми и ѝ е даден паркинг. Въпросът трябва да се зададе – кой стои зад нея. То е прозрачно. Ако късопаметният български народ не знае, е негов проблем. Естествено, кой стои зад нея? Има органи, но единственото, което може да има, е с оглед енергийната сигурност на държавата, който трябва да следи, еми да си следи.

 

И така в Пазарджик никой не знае коя е Гинка и никой не се е срещал с нея. В града няма неин работещ офис. Потърсихме и мнението на кмета Тодор Попов, но към момента той се въздържа от коментар. От администрацията на Общината също отказаха да коментират, въпреки че втората фирма на Гинка Върбакова "Грийн билдинг БГ" от година е наемател на най-големия общински паркинг в Пазарджик. Дружеството е регистрирано през 2012 година със седалище София. Иначе се знае, че семейната ѝ фирма "Инерком България" е с три малки соларни мощности, включително и скромни активи. Засега без отговор остава въпросът как и с парите на кого това малко предприятие ще купи бизнеса на ЧЕЗ.

 

 
 



Гласувай:
10



1. apostapostoloff - Как щяла да купи Гинка ЧЕЗ?
24.02.2018 05:51
Що за тъп въпрос?!

Ще купи ЧЕЗ с банков кредит бе, шапшал!
цитирай
2. bojinkata - Таз тарамбука ще купи ЧЕЗ. Перуко, ...
24.02.2018 15:09
Таз тарамбука ще купи ЧЕЗ. Перуко, щарли, знаеш ли колко нарушения на закона са извършени при тази продажба!?
Няма да тегли кредит! Ще е дарение като социално слаба от малцинствата! Видими резултати от гРоб!
цитирай
3. kmetova - айде, бе!
24.02.2018 15:48
Гинка знае ли, че е купила ЧЕЗ?
цитирай
4. radostinalassa - Тодор Живков казваше, че
25.02.2018 09:21
Циганите имат умствено развитие на 7 годишно бяло дете. Затова учителите им имат такъв зор - и в 5-6 клас не могат да четат. Какво искате от тях? те са родени в Индия, там е горещо и не може да се работи. Гени!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reader
Категория: Новини
Прочетен: 4070719
Постинги: 2594
Коментари: 2696
Гласове: 2012
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031