Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2016 09:21 - По Референдума
Автор: lyuliak Категория: Политика   
Прочетен: 715 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 18.05.2016 09:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Здравейте. В коментарите под едно примерно гласуване за "Референдума на Слави" видях доста интересни гледни точки, които ще препиша без да им коригирам правописа и правоговора ... защото вместо да се гласува първосигнално следва по-добре да се помисли. Аз също "примерно гласувах" и освен изборната длъжност за шеф на ОДМВР на всичко "първосигнално" бях писала "да". Но след като видях коментарите си променям мнението по някои въпроси ... особено относно електронното гласуване.

КОМЕНТАРИ:

"Искам да дам малко разяснения по въпросите на Слави, за да не се заблуждават хората от хубавото им звучене. Ако тия въпроси минат положението ни ще се утежни още повече. Слави, за да ги предлага тия неща или е тъп или иска да се възползва от приемането, защото полза за народа НЯМА! ИМА ВРЕДА! По въпроса за мажоритарното гласуване: То гарантира, че всяка мутра, която иска да влезе в парламента или иска да сложи свой човек там ще го направи! Защо? Защото при тази система всяка мандатна единица, т.е. град в България, който излъчва даден брой депутати се разбива на региони, в които се гласува за един и депутат. Разбиването на тези региони става от "независим" комитет, но там играта е всяка партия знаейки къде се намират гласоподавателите и да начертае така регионите, че във всеки да има мнозинство. В Англия се е получавало две близначни къщи да са в различни региони, за да излезе гласоподавателната сметка. Освен това знаейки региона и броя жители и кои са те някой с кинти съвсем спокойно може да си купи депутатско място. Прочетете в интернет за мажоритарно гласуване: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%B6%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0_%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0 Относно намаляване броя на депутати: Това означава, че за да мине закона на някой олигарх, той трябва да купи наполовина по-малко депутати, отколкото сега, т.е. ако сега е необходимо да купи 121, сега трябва да купи 61-още по-лесно тия с кинти ще си прокарват изгодните за тях закони Относно електронното гласуване: Това означава още по-голямо купуване н агласове и контрол над тях, защото циганите ще ги напратят по интернет клубовете и ще ги следят реално за кого гласуват, а сега все пак е на доверие, никой не влиза с тях в стаичката Относно субсидията: Никоя партия не разчита на тия пари, те си имат фирми, а пък малките партии ептен ще заминат, щото тогава ще се конкурират изцяло на това кой богаташ е зад дадена партия Относно МВР шефове: Колко от вас разбират от работата на МВР освен тези, които са в системата, че да направят компетентен избор. Ще си играем на " една баба ми каза, че този полицай е много готин" Пълна аматьорщина! Така че българи, не се заблуждавайте по хубавото звучене, а мислете!"

"Абсолютно съм съгласен с коментара под мен. Въпросите са малко провокативни и подвеждащи. Всеки трябва да са замисли за ефекта, който ще произтече от тях. Не трябва да се гласува "на инат" и "не е важно аз да съм добре, а Вуте да е зле". Примерно - избираме пряко шеф на полицията. Той се дъни. Кой го уволнява ??? Нови избори се правят. Колко от софиянци примерно са наясно с материята ?? Колко ще идат да гласуват за шеф на СДВР ??? Да не се окаже пак , че мангалите ни избират управляващите. "

"По първите три въпроса съм твърдо НЕ Слави е или простак или слуга на тази мафия , а вероятно и двете . Мажоритарна избирателна система в комбинация с намаляване на народните представители ще бетонира статуквото , мафията във властта за дълги години . Мнозинството така или иначе гласува пропорционално . При добро облъчване от медиите , в парламента е малко вероятно да се промъкнат свестни хора . Мнозинство ще имат големите и богати партии с твърд електорат , а мнозинството от българите няма да са представени от никого ,защото самите партии не са демократично устроени . Най-добрата система за нашите условия и партии е преференциалната , но няма кой да го обясни , няма и няма и да има истински дебат така че и малоумниците да разберат за какво става въпрос."

"Съгласен съм с изразеното по-долу мнение.Но има още нещо.Как и от кого ще се издигат кандидатурите- това е много важно. Второ: Ако се въведе задължителното гласуване шансът за купеният и нагласен вот намалява.Трето: Гласовете от чужбина играят важно значение и издигането на кандидат , например в Турция със 100% гласували за него го прави автоматично депутат тук в България.На практика турците ще си имат техни депутати в българският парламент, не че сега нямат, но тогава ще дойдат директно отвън.И четвърто: -ако в парламент влязат лобисти на чужди интереси кой ще ги спре. "

"Ако се въведе задължителното гласуване шансът за купеният и нагласен вот намалява" Напротив. Тези които досега не са желали да гласуват, ако ги задължиш да го сторят, ще предпочетат да си продадат гласа - хем няма да ги санкционират, хем ще вземат някой лев от купувача "

"Твърдо не за Мажоритарната Система. Първо тя гарантира, че накрая ще имаме само две партии и второ при добра "организация" на гласуването може да се получи абсолютно мнозинство дори с много по-малко от половината гласове. Ако искаме мажоритарен елемент най-добре е да се използва смесената система както в Германия. Тя взема най-доброто от двата подхода и ги няма проблемите на чистата мажоритарна."




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1218546
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930