Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.12.2017 23:26 - НАУЧИ СЕ ДА СЕ ГРИЖИШ ЗА СЕБЕ СИ
Автор: moksha Категория: Тя и той   
Прочетен: 891 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 18.12.2017 00:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
              Именно хората които умеят да се грижат за себе си притежават харизма и тя е магнитът които привлича другите. Това е талант на вродения ни егоизъм, но този егоизъм които е в умерени граници и не е свързан с претенции към другите, а е свързан с загриженост към себе си.  И когато човек е изградил в себе си едно здравословно себелюбие, то и партньорските взаимоотношения са нещо съвсем друго – тогава получаваме вътрешен комфорт. 

image
            А ситуациите  които са свързани с вътрешно неудовлетворение, много често се дължат на това, че на нас ни е нужна някаква поддръжка от вън като оценка или одобрение. Както и отсъствие на разбиране, че човекът който стои до нас просто отразява, това което ние сами мислим за себе си.  И това е закон.

             Мисля, че всеки познава такава история, когато външно непривлекателна жена има успех с противоположния пол. И самата счита себе си за звезда и наистина и се отдава да получава всичко. И това е така, защото когато човек се цени генерира в себе си от положителната творческа енергия на живота. И той не очаква от другите да го подържат с внимание. Той умее да  бъди сам на себе си фаворит, при това очаква  и възхищение, дори се нуждае от него. Но това му е като десерт, а не основната храна – това не е нещо необходимо с което да се захрани.

            А когато някой външно е независим, а вътрешно страда защото не получава от хората потвърждаващи сигнали своята значимост. Такъв човек безсъзнателно става енергиен вампир – той иска да получи тази одобряваща го енергия от другите. Но съзнателно или не хората чувстват това и стават по-придирчиви  към него. И вместо тази енергия, той получава осъждане, възмущение –  накратко казано - иска одобрение, получава недоволство.

            Съществуват и ситуации, когато личните взаимоотношения се развиват добре,това са случаите когато жената се чувства като кралица. Тя цени женската си природа и не живее от комплимент до комплимент. Тогава мъжа показва своята любов и внимание, стреми да спечели нейното разположение. А жената в знак на благодарност го приема с уважение, искрена е с него, доверява му своите слабости и тайни. И постепенно този мъж става по-важен за нея, отколкото сама тя за себе си. Идва време когато мъжа започва да забелязва несъвършенства в жената, да обръща внимание на неща които не са както трябва. Когато настъпи този момент е  дошло време жената се острани малко от мъжа, за да се погрижи за себе си. Това означава, да отиде на танци, да прави гимнастика, да посети сауна, да си купи красиво бельо, дрехи и да се да се погледне в огледалото,  и да си кажи: За мен е удоволствие да се видя. Ти си толкова умна, ти получи това.., това, … това…  и просто да се наслади на себе си, защото обича и уважава себе си.

                 А много често жената вместо да се погрижи да захрани своята женска природа с енергия, тя въздейства на мъжа - т.е. стремейки се да получи така необходимото и неговото одобрение се получава издърпванe” на много енергия от него. Това е като да изтръгнат от душата ти капка животворна вода– всъщност, то е и невъзможно. Също както е невъзможно да построим връзка и не можем да постигнем щастие с човек, на когото се ядосваме по цял ден.
              
 На кого ще му хареса да e принуден да изразява любов или кой би искал да се чувства длъжен да изразява любов… 
 
               
Първото нещо от което човек има нужда в своя живот е да се погрижи за себе си и след това партньори, семейство и т.н.  Важно е  да разбираме, че в отношенията е необходимо да имаме базова увереност в себе си. Огромна илюзия е, че хората ни карат да страдаме – ние сами създаваме ситуациите в които или се радваме или страдаме и единствено от нас може да започне всяко изменение.

              Не случайно В самолетите на кислородните маски е написано: В случай на авария, сложете маската първо на себе си и после на детето!   Вероятно това често буди удивление у родителите и те се питат как така, длъжен съм да спася детето си …. Но истината е, че не сме способни да спасим когото и да е, нито да направим щастлив някого, ако самите сме нещастни и без любов към себе си.

                                                                                                       Веледа®

 


 




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: moksha
Категория: Тя и той
Прочетен: 56013
Постинги: 20
Коментари: 31
Гласове: 63
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031