Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2012 15:28 - ДАЛИ ХРИСТОС Е ИМАЛ ЖЕНА?
Автор: lyuliak Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 7829 Коментари: 19 Гласове:
15

Последна промяна: 05.08.2017 22:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

С поредното изследване, този въпрос отново се „поставя на дневен ред” дори в новините - наред с последните новости от Народното събрание.

Накрая взех да се питам:  защо е тази стръв, с която се наблюдава темата?

 За разлика от мюмюлманите, които вдигат въоръжени бунтове против всеки, който обиди духовния им учител Мохамед, християните напоследък като че изпитват удоволствие да докажат, че техният учител е бил подвластен на собствените им страсти.

 Защото не e въпросът дали един богочовек е имал жена - всичките хиндуистки богочовеци имат жени, че и по няколко, което не пречи индийците да ходят на дълги поклонения, с риск за живота си, за да получат благословията им...

Въпросът вероятно е да "хванем" богочовека, че ... иска от нас неща, които видиш ли „сам той не е изпълнил”.

Макар че повечето хора изобщо не са чели евангелието, а веднага се поддават на емоцията внушавана им от медиите.

Всъщност Христос от никого не е искал да няма жена - само е съветвал учениците си да бъдат верни на жените си, като най-добро за душите им.

Пък и безбрачието през вековете се спазва от хиляди монаси и свещеници по цял свят - нима то би било най-голямото чудо в живота на Христос?

Това е доста елементарен, и за мен - несъстоятелен опит да се отрече божествената Му природа, и да се оспорва силата и значимостта на учението Му. (Защото тогава би трябвало да ни бъде проблем и че човешкото му тяло е имало нужда от сън и храна.)

 В наше време мнозина се опитват да изкарат Христос един напреднал йога, който е изцелявал някои хора, някак е запазил живота си прободен на кръста, и е дал нелоши идеи за живот.

 Един вид - този гуру си има неговите идеи, ние си имаме нашите - нека никой да не ни се бърка как ще си го живеем живота. Само че Христос не се е "бъркал" на никого, а хората сами са го преследвали да им говори, за да получат светлина, действие и промяна в живота си. Но явно и тогава, както и сега, самото изричане на Истини, е толкова болезнено за поразените от Злото, че чуват тихия шепот като крещене в ушите си... последното сетиво, което може би ги предпазва от пълното погубление.

 Има една книга, която малцина са чели, а голяма част от нея се е случила в нашите български земи. Казва се „Жития на светиите”. Тези, чиито имена носим, тези, пред чиито образи се молим за застъпничество. По обещанието на Христос, делата и чудесата им далеч надминават Неговите. Те издържат на адски мъчения неповредени, изцеляват хора, възкресяват, обръщат сърцата на царе и царства. Тези мъже, жени и деца, живели в един период около 300 години, жестоко гонени и преследвани, са променили нашата цивилизация. В тях живее духът на Христос. В тях живее силата Му. Не се боят от истината. Умеят да обичат враговете си.

Затова злото винаги търси свои проводници, за да воюва с Духа на Христос, за да превръща безпрепятствено хората в зомбирани потребители, безволеви управлями страхливци,  неспособни на любов.

 Не знам дали Христос е имал жена, ала е очевидно че има Деца! Срещу тях всъщност, е войната - от времето на император Диоклетиан - до днес.

papazovacopywrite.alle.bg

image

 




Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. watchtowerman - Христос е имал жена!
19.09.2012 17:04
Според "някакъв" документ от 3-ти век. Който "документ" е по-скоро създанен през 20 век. Но препратен със задна дата. Защо Исус трябва да е женен?! Ами понеже на зидарите(масони) им трябва Син по линия на Христа, защото претендират да са от поколението на Сина Му. С което изземват прерогативите на Христовата Църква като Наследник на Христа. Тая конспиративна теза на "заместването" съм я описал подробно в книгата си "Битката за Йерусалим".
цитирай
2. анонимен - Мъдро
19.09.2012 19:14
Зад всяка нелепа идея стои нечий интерес...
цитирай
3. lyuliak - За Христос
19.09.2012 19:18
никога не е било важно кои са Му роднини по кръв. Ето един пример:

"Когато Той още говореше на народа, ето, майка Му и братята Му стояха вън и искаха да Му говорят. И някой си Му рече: Ето, майка Ти и братята Ти стоят вън и искат да Ти говорят. А Той в отговор рече на този, който Му каза, това: Коя е майка Ми? и кои са братята Ми? И като простря ръка към учениците Си рече: Ето майка Ми и братята Ми! Защото, който върши волята на Отца Ми, Който е на небесата, той Ми е брат и сестра и майка. " - евангелие от Матей 12 глава
цитирай
4. casadi - Добре сте го написали
19.09.2012 22:40
Хареса ми. :))
цитирай
5. estirbg - Поредната манипулация...над всички, които не познават Словото!
19.09.2012 22:41
Цитирам "Новинар" относно поредната "жълта "новина:"Исус Христос си е имал жена според новооткрит документ от Египет, който учените датират от IV век. На парче папирус, чийто произход остава загадка, ясно се четат следните думи на коптски език: „И Исус им каза: Моята съпруга…”. На следващия ред пък пише: "Тя ще може да бъде мой ученик"......"
Един сериозен библейски изследовател знае, че символът "ЖЕНА" в Писанието има много характерен пророчески смисъл и означава БОЖИЯТА ЦЪРКВА (сбора от вярващи, а не сградите за богослужение!) Уверете се сами:
" защото ревнувам за вас с божествена ревност, понеже ви сгодих с един мъж, да ви представя като чиста девица на Христа. " 2 Кор 11:2
" Нека се радваме и се веселим и нека отдадем Нему слава; защото дойде сватбата на Агнето, и НЕГОВАТА ЖЕНА се е приготвила.
И на нея се позволи да се облече в светъл и чист висон; защото висонът е праведните дела на светиите."Откровение 19-7:8
В първия цитат апостол Павел олицетворява коринтската църква с чиста девица. Божественият Годеник на църквата е Христос.
Вторият текст говори за сватбеното тържество на Христос (Агнето) с Неговата "съпруга"- (преведено от коптски език "жена" и чийто смисъл бърка изследователката на древния надпис доктор Карин Кинг от Харвард).
Забележете, в цитата от Откровението се казва, че ЖЕНАТА НА АГНЕТО е облечена в светъл и чист визон " защото висонът е праведните дела на светиите." - това всъщност е символ на моралната чистота на църквата на Христос.
Така, че преводът на думите на Исус в това древно парче папирус от Египет се отнасят за НЕГОВАТА ЦЪРКВА, а не за буквална жена (афишираната Мария Магдалена)!!!
СЕГА РАЗБИРАТЕ ЛИ ВЕЧЕ СМИСЪЛА НА ДУМИТЕ:„И Исус им каза: Моята съпруга…”..."Тя ще може да бъде мой ученик".
Смисълът е повече от ясен! - Той говори за Своята истинска и вярна църква, която ще опази чисто Неговото Слово!
Сега остава само да се обадим на доктор Карин Кинг и да я посъветваме да чете Библията, за да не излага себе си и ...Харвард...:)
цитирай
6. vandela007 - Коментарът на Естир
20.09.2012 06:07
е логичен и може би единствено правилен.
Ето още един стих от Библията в подкрепа:
Исая 54:5 Защото твоят съпруг е Творецът ти,
Чието име е Господ на Силите;
и изкупителят ти е Святият Израелев,
Който ще се нарече Бог на цялата земя.
цитирай
7. divas - Май и дъщеря имал
20.09.2012 10:20
та и цяла династия негова- на Меровингите.
цитирай
8. kleotemida - Този факт, тълкуван по линията на най-малкото съпротивление, :) може да облагодетелства само авторите на мистерио-фантастични произведения... :)))
20.09.2012 10:41
Всъщност, този свитък е от 4-ти век, което ще рече поне 300 години след Христа. Доста много време след съвременниците му :). Да не говорим, че "кой, какво и защо", са въпроси, на които ей това парченце свитък няма как да отговори. Склонна съм да вярвам на интерпретацията на Естир за написаното в свитъка, но и съм доста далеч от мисълта, че г-жа Карин Кинг не е чела Библията. Обикновено библейските археолози са доста добре запознати с това, което пише в библейските писания. От там нататък е въпрос на лична интерпретация..., а защо не и на цели.
НО!, дори и да е имал жена, какво променя на практика това в делото Му, саможертвата Му или Божествеността Му? А и не потвърди ли Той, и дори не засили ли ролята на брачната институция, на която в днешно време се гледа с толкова пренебрежение?
Относно конспирациите (с наследници по кръв) за изземването на прерогативите, някои доста сериозно са се объркали. В цялото Христово учение никъде не става дума за унаследяване по плът. Навсякъде се говори за унаследяване по Дух! И цитатът от Матей12 гл. по-горе го потвърждава. Тъй че напразни са опитите за дискредитация на Христовата жертва с подобни битовистични тълкувания на подобни "открития" от официалната наука. Истината е, че както горе в постинга пише:
"Не знам дали Христос е имал жена, ала е очевидно че има Деца! Срещу тях всъщност, е войната - от времето на император Диоклетиан - до днес."
Но ще я преживеем тази война и Бог е с нас!
цитирай
9. ramus - нито една църква не може да опази ничии думи
20.09.2012 10:50
нито един последовател не го интересуват ничии "истинни думи". И е толкова очевиден примера при който всеки цитат се натискате да "интерпретирате" кой от кой по вярно. И веднага изглеждало "логично". НО НЕ ДУМИТЕ, а интерпретацията им ви изглежда по един или друг начин.
Най-големите поразии със всеки духовен човек са направили именно неговите последователи.
Нито един същински духовен човек не е говорил за църкви. Не му е нужно, не му е потребно. Никога не се е случвало. Ония които се занимават с църкви нямат нищо общо с духовността. А ония, които имат потребност от "духовни думи" на някой си, са просто обикновени последователи. И да се надпирате кой от кой по-истино "разбирал" божиите думи, не само че е наивно, но и е израз на пълна некомпетентност.

Написаното в библията никога не са били думи на ИСУС. Но и да са написани, не е въпроса в думите, а в този, който ги изрича. Думите, делата са израз на тоя, който ги изрича и който ги извършва. Сами по себе си делата и думите са нищо - без техен автор, те не съществуват. И в този смисъл - ДУМИТЕ и ДЕЛАТА са огледалото на АВТОРА ИМ. А вие се фокусирате просто в думите - в следствието, а не в причината, не в ядрото, не в основата.
Мода в религиозността е да се претендира че се "разбират" думите господне. Едни други сякаш се състезавате кой от кой по-разбирал, тълкувал или вярвал в тях. А всъщност всеки гледа да тушира и предокаже своите предварителни свои убеждения, които наричате вяра. Това е във собствената ви основа. Има толкова очевидни психични механизми, но в познанието религиозния човек го интересува само онова, което никога да не влезне в противоречие с първоначалните му убеждения в които вярва. В този смисъл ПОЗНАНИЕТО и ВЯРАТА не са СЪОТВЕТСТВЕНИ - те са посоки на битието, които изразяват два основни типа психична нагласа. Едното е отворено и саморазвиващо се, защото е поставено без КРАЙНО (познанието), другото е самозатварящо се винаги към един, единствен център, причина и следствие на каквото и да е (вяра)
цитирай
10. ramus - На никой духовен човек не му е била "НУЖНА" жена.
20.09.2012 16:28
Никой духовен човек не е имал семейство в матричния вид в който е в социума. Никой духовен човек не живее матричен живот, няма деца след трансформацията на идентичноста си.
Отношенията със жените са много сложни и нямат нищо общо със наивните представи, поставяни популистки на едно или друго място.
---------
Изключително е очевидно, че духовността няма нищо общо с матричния живот. Не вирее нито в църкви, нито в училища, нито в групи. НЕ се учи, не се "постига", не се стреми. Елементарния здрав разум е напълно достатъчен, за да се видят прости и обикновени положения. Само дето никой вярващ не може да си позволи широтата на здравия разум.
Тия думи не са плод на отношение, а на обикновени наблюдения. Ограничението на всеки вярващ е именно неговата вяра - предварително очертано поле в което той приема за да огради битието му.
Живота е процес, движение. Времето върви напред, а не назад. Думите, делата, или мълчанието и неправенето са във времето. Няма вечни неща - нито едно. Самата представа за абсолютните положения е една фикция. Всичко е движение, динамика - няма здрав разум, който да не е докосвал тия прости изводи.
Вярата е психично явление, характерно за даден етап от живота на всеки - така или иначе всички психични първи стъпки ги правим чрез "приемане" наготово на истините които ни се подават чрез възпитанието, ученето и подражанието. Но ако нормалните психични процеси при израстването са налице, то етапа на вярата му е отредено да се израсте и да се трансформира в наличието на отваряне към познание. Няма граница, това е постепенно... и все пак - основната нагласа с времето й е отредено да се промени...
--------------
Какво се чете в религиозните ви думи - голямо объркване на основни неща. ВЯРАТА няма нужда от размисли, няма нужда от доказателства, доводи и аргументи. Няма нужда от логика или разсъждения. Чистата вяра е ПОСВЕЩЕНИЕ - тя е като духовността - нужно е пълно отдаване на ЖИВЕЕЩИЯ в нея. И по този начин за него отпада и необходимостта да се "доказва" нещо.
С опитите ви за разсъждения се опитвате всъщност непрекъснато наново и наново да "доказвате" своята основна вяра. А това е типично поведение на НЕВЯРВАЩИ ХОРА.
Бъркотията е и в ония, които се наричат атеисти - при тях е същото явление - уж са хора на познанието, но всъщност неизживените им етапи на вяра, непрекъснато ги дърпат да "вярват" на онова, което са назубрили за познанието. Същинските хора на познанието не се занимават с понятието ИСТИНА и основната цел на ПОЗНАВАЩИЯ е да развие умение за БЕЗПРИСТРАСТНОСТ - липса на отношение към откриваното. Защото това е основния капан - ОТКРИВАТЕЛЯ - натъкмяване на изводи и наблюдавано с цел да се извади тенденциозно предварително заключение.
цитирай
11. анонимен - +++Jana´+++
21.09.2012 09:26
IMAL E JENA**I DASHTERJ***SKORO SHE SE OTKRIE TOVA**
цитирай
12. анонимен - защо като не вярваме на всеки вестник ДНЕС
21.09.2012 10:19
вярваме на всеки стар ръкопис ????????
цитирай
13. анонимен - от трибал
21.09.2012 11:20
пиша само за да изкажа подкрепа за авторката на статията, че е описала толкова кратко същността на целенасочената атака срещу християнската цивилизация, както и за задълбоченото обяснение на естир, защото то найстина е много мъдро. а пък за рамус, явно на него нищо не му трябва освен реене в безкрая, значи продължава в същия дух, но не той пише за да ограмотява , и защо ли му е това ограмотяване след тирадата за възможностите на самостоятелното познание на духовността .
цитирай
14. antoninus - Това е повече от ясен фалшификат
21.09.2012 13:32
Факт е, че никой от съвременниците Му, които са Го мразили (фарисеите напр.) не е посочил в никой документ за такова нещо е показателен. Този "документ" е фалшификат, спор няма.
цитирай
15. sparotok - Християнство
22.09.2012 13:25
Съгласен съм с тези думи - Не знам дали Христос е имал жена, ала е очевидно че има Деца! Срещу тях всъщност, е войната - от времето на император Диоклетиан - до днес.

Войната, която се води днес е много по-страшна от тази по диоклецианово време. Средствата са по-префинени, агресора е се е маскирал като жертва...

За мен няма значение дали Христос е имал жена, важно е посланието му - Обичай ближния така както обичаш себе си!
цитирай
16. анонимен - Въпрос
22.09.2012 17:37
"... християните напоследък като че изпитват удоволствие да докажат, че техният учител е бил подвластен на собствените им страсти ..."

Как реши, че тези словоблудства са дело на християни?
цитирай
17. lyuliak - нарочно написах така
22.09.2012 21:04
анонимен написа:
".Как реши, че тези словоблудства са дело на християни?


Не защото е важна каква е авторката на това изследване /нямам представа дали е християнка/ , а защото масата хора които лично аз познавам и разпространяват тези теории с немалко страст, се наричат християни.

Разбира се, че има разлика от "да се наричаш" и "да си" някакъв... но по принцип в БГ много малко хора се вълнуват кой какво говори за Христос, а иначе ако ги питаш - християни са.

А хубаво е, за самите тях - да се задълбочават в това, което казват че вярват - та да имат наистина ПОЛЗА от него, да имат наистина свобода, светлина.
цитирай
18. анонимен - муспи
23.09.2012 02:00
"Идеите" които Христос донася на Земята са толкова надчовешки, че затова ги слагам в кавички като човешко понятие, не се излагат с логика, нито с исторически факти. Да перафразираме Достоевски - ако дойде самият Христос и каже, ето, запознайте се с моята жена - не може да вярваме в този Христос пласиращ се вместо истинския. Той и идеите Му не се от нашия свят. Разсъждения че и другите духовни водачи са имали или нямали жени е глупост, защото Христос е самия Бог и само веднъж се е въплотил в нашия свят. Интересно защо се избягва неговия отговор директно на този въпрос поставен му от учениците - голяма дума казахте, но тя не е за който иска, а на когото е дадено. За този който е всичко - цялата вселена и спасителния за нас план, обвинения че не е бог а добър човек като нас, мирянин, може да се сравни по глупост с с установяването че Той не е имал шофьорска книжка, за къде се е засилил, - без никакъв исторически, богословски и всякакъв интелектуален интерес, защото света вече е модерен, и защото от всичко може да се прави пари, и както самия Христос ни зове да не си пречим един на друг и завиждаме.
цитирай
19. анонимен - Човешката душа в частност и Него...
23.09.2012 09:00
Човешката душа в частност и Неговата църква на Земята са невястата Му. Заради нея Той извършва всичкото Си дело . Никой не може да угоди на Младоженеца , ако презира Невястата Му.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1223631
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930