Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2015 10:49 - Безграничната любов
Автор: lyuliak Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1806 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 21.11.2017 09:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
... В наши дни започнахме да поставяме под въпрос не само семейството, не само осветения брак, но и всяка трайност... Страхуваме се от трайността. От верността... От границите.

Безграничната любов обаче затова е безгранична, защото не познава граници на саможертвата за другия. А не защото прехвърча от цвят на цвят по моментна похот или настроение.

С приятели се разговорихме за "свободата в еднополовите съжителства", и свобода ли е това. Искам да споделя малко от своя отговор в дискусията:

"...Душата е нещо доста различно от тялото, но тялото също не е случайност, а наша съдба и отговорност, нали. Както има царе, които са се родили царе и не са искали да поемат отговорност за цял народ /сещам се за книгата „Принцът и просякът”/ така има и царе, и царици, които въпреки голямата вътрешна съпротива са се Научили на това, и са били полезни за народа си. Дори както в онзи филм „Речта на краля”... 


А относно абсолютната свобода, примерно не изпитваме ли вътрешна болка, ако някой почне да прави секс със животно, което видимо също няма против. Или ако някой реши да го прави с дъщеря ти, която няма 18, но не е против. Въпреки, че се „предпазват”. 

В СЪВРЕМЕННОТО ОБЩЕСТВО ЗАПОЧНАХМЕ ДА ПОДТИСКАМЕ ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ, ВМЕСТО ДА ПОДТИСКАМЕ ПОХОТИТЕ СИ. Човек който не управлява похотите си, скоро ще почне да си краде от магазина, стига да не го хванат. И постепенно във всяко отношение ще се провърне в жалко създание. Ала кой определя думата „жалко”? И кой, думата „свободно”? Явно в нас има вътрешен морален критерий, който ни ориентира, каквито и тъпи закони да приемат правителствата. 

А относно любовта, не виждам защо всеки път, когато силно обичаме някого, трябва и да го „имаме” физически. Все едно всеки път когато ме ядоса някой, да се поддавам на желанието да го зашлевя. 

В крайна сметка, нали затова сме интелигентни същества, за да Управляваме, а не да бъдем управлявани от първичните си желания. На мен също ми е трудно в много отношения, и не съм „съдник”, ненагазил никога в калта. В любовта има голяма доза пиянство, и понякога не можеш да се спреш. Но важното е според мен, не какво се е случвало да направим от объркване, от слабост ... а какво считаме за редно. И да учим децата на редното. И да приемаме законодателство в почит и подкрепа на редното."

 image

Честит празник, ден на християнското семейство!
Не всеки има семейство, но всеки може да е от семейството на Христос.
И ще познае нежната Му грижа, и силата Му, и светлината около неговото присъствие.

 



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1212475
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031