Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2015 09:57 - Негативните новини директно влияят на здравето
Автор: lyuliak Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 864 Коментари: 0 Гласове:
2



Животът ви може да не е изпълнен с трагични събития, но те са само на един клик разстояние. Интернет и телевизията постоянно ни заливат с новини за трагични инциденти, терористични нападения и други тревожни събития.
Какво количество негативни новини са допустими, преди да започват да се отразяват на емоционалното ни състояние ? Как да сме информирани, без да допуснем претоварване с трагични събития ?
Изследване сочи, че съществува физическа връзка между мислите и частите на тялото, контролирани от мозъка. Силните негативни емоции могат да променят гледната ни точка и да причинят главоболия, високо кръвно налягане, проблеми с храносмилането, отслабена имунна система и други здравословни проблеми.
Определянето на максимално допустимо ниво на излагане на трагични новини може да е трудно, но е от изключително значение.
Самосъзнанието има ключова роля, то определя в кой момент негативните новини, започват да ни влияят емоционално и психически. Ако забележите, че сърдечният ви ритъм се е ускорил, станали сте прекалено раздразнителни, твърде емоционални или ако просто се чувствате изчерпани, може би изпитвате страничните ефекти на лошите новини и е време да си починете и да се възстановите.
Въпреки че гледането на новини е дейност характерна за възрастните, децата също са бомбардирани с тревожни водещи заглавия, изображения и истории през целия ден.
Без значение дали децата са изложени на трагични новини в разговори с връстниците им, телевизията, социалните мрежи или други канали те също са уязвими към потенциално вредните последици за здравето. При това децата невинаги знаят как да изразят какво ги тревожи и могат да станат агресивни без видима причина.
Учените са установили, че децата, чиито родители имат активна роля в живота по-лесно да се адаптират към трудните обстоятелства. Обсъждане с децата на случилото се, ги кара да се чувстват по-спокойни и моделира по-здравословна реакция към трагични събития.
Един от възможните начини да се справите е като определите лимит на новините, достигащи до вас всеки ден.
Това ще ви позволи да се фокусирате върху собствентия си живот в останалата част от времето. Да отделите достатъчно време за почивка, добра храна и упражнения.
haskovo.net


Тагове:   новини,   здраве,   болест,   живот,   важно,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1224170
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930