Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2016 16:17 - ВРЕМЕ ДА СЕ ОГЛЕДАШ
Автор: lyuliak Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1918 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 27.04.2016 16:21

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В КАКВО ДА ИЗПЛАТЯТ ЗАПЛАТАТА ТИ? В лева, естествено. Някой, може и в евро да я иска. Когато изплатят извънредния труд на полицаите в дни отпуска, се мусят. И те искат в евро. Какво да ги правим тия дни отпуска? Недоволстват, защото законът не им разрешава да работят на второ място, та в дните си отпуска да изкарат още някой лев. Това именно показва, че и да ни се отвори свободно време, ние българите отново искаме да го превърнем в пари.

Дали защото това безкрайно бачкане ни прави по-щастливи? Редки са тия хора, и те си личат по това, че се хващат да работят и благотворително в свободното си време. Повечето наистина искат пари. И, ако оставим настрана хората, които действително изнемогват заради глад, болест, лоши битови условия и т.н. остават тия които ИМАТ телевизор, и го ГЛЕДАТ. А какво дават „по телевизора“? Явни и скрити реклами. Защото какво са турските сериали, ако не реклама на жилища, интериор, дрехи, курорти и коли? И какво са голяма част от останалите филми, ако не реклама на финансова независимост, секс, визия, и пак визия. И давай – още и още средства, за да добием следващия стандарт. Изумително е за заплати на нивото в България колко добре докарваме визията от сериалите. Колко се стараем за това.

А какво искат децата ни? Време. Какво искат приятелите ни? Време. Да се изслушаме. Да идем някъде ЗАЕДНО – за да не се налага да го „споделяме“ чрез Фейсбук, а наистина да сме били там заедно. Какво искат най-сетне душите ни? Време. Време да осмислим поредната си постъпка, или решение, време дори да се запознаем подробно с някой проблем в пресата преди да му дадем Like или да обявим тревога.

Ако бизнесът ни върви добре, би трябвало с времето организацията да се подобрява, производителността да се подобрява, и не толкова печалбата да надхвърли нуждите ни, а времето, което придобиваме при прилична печалба да бъде равно на нуждите ни! Работещи в стъклобетонни офиси, ние сме жадни за един час сред природата. Едва ли можем да си го позволим повече от веднъж седмично. Тогава, с какво сме по-богати от скитниците, които обикалят парковете и могат да наблюдават как малките птичета се учат да летят? Аз за четиридесет години още не съм го виждала.

Ние имаме нужда от ВРЕМЕ не само за децата, приятелите и близките си. Ние имаме нужда от време, за да НАБЛЮДАВАМЕ света! Да разбираме света. Сами. А не да ни наливат „истини от последна инстанция“ през медиите и телевизията. Имаме нужда като отидем на планина да не се затворим в хотелче тип денонощна кръчма + СПА, а да попием духа на това място, традицията му, добродетелите. Дори – да поостанем.



Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

1. syrmaepon - Тя традицията вече е кръчма + СПА. ...
28.04.2016 10:17
Тя традицията вече е кръчма + СПА. )))( "Колко се стараем за това. ". То не е само у нас така. Голяма част от хората са стадни, каквито идеали им зададеш, такива следват. И все пак свободата на избор се проявява и някои хора предпочитат да са клошари, така че не всичко е загубено )))
цитирай
2. jivi93 - Много добре казано
28.04.2016 10:17
Съвсем вярно е това. Ние се опитваме да превърнем времето в пари, а би трябвало да е обратното.
Поздрави!
цитирай
3. krumbelosvet - Шарен свят, има си време за всяко нещо.
30.04.2016 08:24
Както е казал Еклесиаст, т.е. цар Соломон - да сееш и да жънеш, да се смееш и да плачеш и т.н., да живееш и да мреш... Да тичаш от работа на работа, ако не си принуден от някоя нужда, не е наша национална черта. По-скоро е задокеанска. И има защо. Трябва много да се работи и произвежда, за да може безопасно да се задели много и за въоръжаване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1212145
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031