Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2016 16:21 - ВИЖДАМ
Автор: lyuliak Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 969 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Какво виждам, и ме боли тъпо и непрестанно:   Виждам постоянно зомбирани в телефоните си хора. Виждам деца, които не уважават родителите и приятелите си, които бързат да се изтъкнат, да прекъснат другия, да правят или получат това, което им харесва, без да се съобразяват особено за думите и методите си. Виждам деца, които не помагат, които не се и сещат да помагат, а са обгрижвани до срамно ниво от родителите си.  Виждам хора, които се замерват с информация, без да са извлякли от нея златото на ползата и любовта към другия. Виждам големи хора, които не се и опитват да водят дискусия, разбираема и близка за всички присъстващи. Виждам хора, които канят другия за да не са сами, или "за да не изглеждат смотани" на някое събитие, разходка, екскурзия и т.н. ... а не канят другия заради него самия. Виждам безразличие към природата, растенията и животните, безразличие към самото чудо на живота.  Виждам подигравателно отношение към тия, които споделят искрени неща.  Виждам разхищение на храна, дрехи, блага ... когато не толкова далечни близки биха имали нужда от тях. Виждам нежелание за доброволство и усърдно търсене на "виновници" за всяко нещо. Виждм безразличие към работата, вършене през куп за грош, с нежелание и без задружност. Виждам усърдие в безумни критерии като отслабване, изправяне на косата всеки ден, носене на скъпо кученце в ръце, изискан и ярък маникюр, за сметка на нормалната човечност! Виждам млади деца които продават телата и достойнството си, като го заменят с гордост и наглост към "задръстените", които още пазят някакви ценности.  Виждам хора без радост от ученето, повтарящи модната фраза "скучно е", вместо да се отдадат на естествената радост от научаването.  Виждам хора, които отдавна не канят приятели на гости, за да правят нещо заедно, виждам хора които откакто си купиха домашно кино гледат само каквото им пуснат по "канала", виждам хора, които за да изглеждат "добри" отказаха да бъдат смели и да споделят веднъж с какво не са съгласни у някого, и избират да го игнорират или да общуват мъчително и повърхностно с години.
  Не виждам причинителя за цялата тази разруха, и често мисля че хората сами са виновни, че сами я избират, ужасявам се от тенденциите и течението, които с голяма скорост носят не само "лошите", а и много добри хора - прекалено заети, "културни" или инертни, за да се противопоставят!
И да, често аз съм от тези повлечени от течението хора..

И все пак именно това Виждане и разбирането, че причинител са духовни сили, е пътят да разбере човек кой е врагът му, срещу какво и за какво се бори, и кои ангели ще са му на помощ!



Гласувай:
4



1. marrta - често аз съм от тези повлечени от течението хора...и аз
07.06.2016 09:30
но има една отлика - виждам, говоря, пиша - обратната връзка е проблема, онези които трябва да прочетат не го правят, а малцината, които прочетат, вече са го видели
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1218832
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930