Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2017 11:10 - СРЕЩУ ЙОРДАНОВДЕН НЕБЕТО СЕ ОТВАРЯ
Автор: lyuliak Категория: Лайфстайл   
Прочетен: Коментари: Гласове:
5

Последна промяна: 06.02.2017 19:53


Задава се празник. Все по-насърчени от информацията в Интернет, стъпваща /така се твърди/ на древни и силни традиции, ние се приготвяме в нощта преди Йордановден да си пожелаем нещо, което ще чуе не дядо Коледа, а сам Бог… Какво да бъде то? Как да изречем молитвата, че да се сбъдне?

Вече все по-рядко се говори, че на този ден ще бъдат чути само праведните. Все по-често може да се намерят магически рецепти за приготвяне на мълчана вода и успешно наричане…

Но ако тръгнем от името на мълчаната вода, трябва да признаем, че именно в мълчанието човек Чува. Какво има да чуем на този ден? Както е писано в Евангелието, „гласа на Отец, Който казал към Христос – ето това е моят възлюбен Син, слушайте Го!“ Тоест, срещу Йордановден ние най-напред имаме да се умълчим, за да слушаме.

Чакайте, не беше ли това моментът, когато Бог нас да слуша? И да, и не. Ако първо се смълчим, ние ще чуем в сърцето си истинското ни аз, което вероятно ще ни подскаже и за какво, и как да се молим… Знаете ли, не е лесно да се измисли молитва, която изцяло зависи от Бога! Опитайте, и ще усетите, че във всяко желание за трайни неща като „любов“, „здраве“, „успех“ ние имаме сериозен дял и труд. Може би, истината е, че искайки дадено нещо, ние се хващаме за ръката на своя Учител и пожелаваме да напредваме заедно? За-едно? Това е най-хубавото...

А относно това, че само който види небето отворено, на него ще се сбъдне молитвата? И това е вярно. Но аз съм го виждала отворено, преди 25 години. И молитвата ми изцяло се сбъдна. Защото явно отвореното небе се вижда не по друг начин, а през отворено сърце. Ако приемеш Божията близост и обич, небето действително е отворено за теб! И, да, в такъв момент нямаш убеждение да искаш дреболии и глупости. Мислейки в единение с Този, пред Когото си застанал, ти искаш неща, които съвестта ти подсказва, че не само са добри, а са и добра инвестиция в много направления.

Дали има някакъв смисъл в гмуркането за кръста на Йордановден? Смисълът е още от спасяването на кръста. Символът на Божията жертва, дадена за нас, винаги може да се загуби в потока от слова, които ни заливат – уж все добри, уж все полезни и мъдри. Който го извади оттам обаче, и го върне на почтеното място в сърцата на хората, действително духом ще заслужи здраве и благословия.

Честит празник...

image

Заповядайте в дискусионна група "Между редовете"! https://m.facebook.com/groups/511648148944150?ref=bookmarks



Гласувай:



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1212302
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031