Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2014 09:41 - Отстраняване на отрови от организма с олио
Автор: marmota Категория: Поезия   
Прочетен: 6196 Коментари: 0 Гласове:
8

Последна промяна: 12.02.2014 03:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   Изумителните целителни сили на този метод, доведоха до по-нататъшни изследвания. Тези допълнителни проучвания относно олио-терапията сега са добре документирани, особено що се отнася до сходните физиологични ефекти върху различни физически лица.

 

Изненадващо е, че при този биологичен лечебен метод най-различни симптоми безусловно изчезват, без каквито и да са странични ефекти. Този прост метод лекува напълно широк спектър от заболявания, които обикновено се лекуват с операция или чрез силни лекарства, обикновено със значителни странични ефекти. Ефективността на тази лечебна система, в която олиото се жабурка в устата, се дължи на стимулиращият ефект, който олиото има върху отделителната (също-изхвърляща токсините) система на организма.

Чрез този метод е възможно да се лекуват едновременно като индивидуални клетки, клетъчни конгломерати (натрупвания) така и лимфни възли и по-сложни тъкани, като например тези във вътрешните органи. Това се получава, тъй като полезната микрофлора в организма (има се пред вид защитните тела), са свързани помежду си в едно здравословно цяло (континуум) – (това и на английски не е много ясно какво точно се има в предвид, но с 2 думи – метода е страхотен)

Без тези естествени телесни защитни вещества които се произвеждат от тази микрофлора, здравето на хората са може да се влоши. Dr.Karach обяснява, че редовното прилагане на това лечение повлиява на оздравителните процесите и допринася много за доброто състояние на човешкото тяло. Това мнение на Dr.Karach се поддържа от много други учени по целия свят.

С помощта на това лечение (олио-терапия) постоянно и неизменно се лекуват такива болести като мигрена, главоболие, бронхит, болни зъби, тромбоза на артериите, хронични заболявания на кръвта като левкемия, също така артрит и свързаните с него заболявания, невро-физиологична парализа, екзема, стомашен ентерит, перитонит, сърдечни заболявания, бъбречни болести, менингит, и хормонални нарушения при жените напълно се отстраняват от организма.

Олио-терапията има траен целебен ефект върху цялото тяло според Dr.Karach (дори се казва “за вечни времена”). Дори в случаи на терминални (крайни) заболявания като рак, СПИН и хронични инфекции е било демонстрирано, че този начин на лечение може успешно да замества всички други. Dr.Karach успешно излекува пациент с хронична левкемия с 15 години “тежки” методи на лечение зад гърба му. Острият артрит на един друг пациент, който бе на легло, се отстрани от тялото му за 3 дни, без очевидни странични ефекти като възпаление.

Въпрос: Как се прилага този метод?

Купете си слънчогледово олио или фъстъчено олио* в местния магазин за здравословни храни (важното е да е нерафинирано! – студено пресовано!! без термична и химична преработка – на Бг пазар такова са шарлан, зехтин – студено пресовани.) Трябва да е СТУДЕНО ПРЕСОВАНО олио. Уверете се, че бутилката е добре затворена веднага след употреба (отваряне) иначе ненаситените мазнини в олио бързо се превръщат в наситени при излагане на въздух (настъпва окисление), което означава, че впоследствие олиото става само за готвене. Сутрин, преди да си измиете зъбите, преди да сте пили каквото и да е, и преди ядене/закуска, поставете една супена лъжица олио в устата си, но не го поглъщайте. Изплакнете (жабуркайте) го в устата (без прекомерен натиск) за 15 до 20 минути, като се уверите, че олиото е прокарано между зъбите/ добре нажабуркано в устата. Тази процедура стимулира слюнчените жлези чрез движението на челюстта, като при дъвкане. Това освобождава смилателни ензими.

Токсините и бактериофагите в рамките на кръвоснабдителната система ще бъдат извлечени от олиото през слюнчените жлези като по този начин става пречистване на кръвта.
Не трябва при никакви обстоятелства да се поглъща дори капка от олиото при изплакване на устата, защото всеки остатък от олиото съдържа крайно токсични елементи. В началото олиото ще е високo вискозно, но след няколко минути то ще започне да става по-“тънкo” и бяло като избелена вълна. След 15 до 20 мин – ако олиото все още се появява с жълт цвят, е добре да се продължи с метода/жабуркането докато олиото се превърне в бяла течност.

След изплюване на олиото си изплакнете устата старателно няколко пъти с вода, и дори си измийте старателно устата с четка за зъби, и накрая изчистете четка за зъби**. Почистването на четката за зъби след това, както и мивката, ще ви гарантира, че отделените в големи количества бактерии, вируси и токсини и химикали от тялото ще бъдат премахнати. Когато се разгледа под микроскоп една капка от това олио смесено със слюнката се виждат гъбични спори, бактерии и други (микро-)организми в изобилие.

Малко след приключване на прилагането на олио се получава очевидно укрепване и стимулиране на лимфната система и засилване на кръвоснабдителната система в организма. Оздравителният ефект на това лечение действа на две нива: детоксикиране (премахване на вредните вещества) и стимулиране на автоимунната система. “Страничните ефекти” от този лечебен метод (олио-терапия) са: укрепване / заздравяване на разхлабени зъби, подобрение на кръвоснабдяването на венците и подобрена обмена на веществата (растеж) и избелване на зъбите.

Най-добре е ако олиото за лечение се приложи като първото нещо сутрин преди закуска, но когато са очевидни болестни симптоми, е полезно да се използва тази техника преди другите основни хранения за деня, когато не се консумирани течности преди това за поне двадесет минути.

В. Каква е продължителността на това лечение?

Това е различно при всеки човек, но лечението може да бъде спряно, когато организма укрепне, когато качеството и спокойствието на съня се възстановят в естествената им форма, когато апетита е на здрав човек, и когато при първото събуждане след изтичането на нощта няма признаци на умора. Налице е също и вторичен ефект – паметта значително се подобрява. Само когато всички тези условия са изпълнени продължението на лечението е ненужно.

В. Възможно ли е с този метод на лечение да се влоши състоянието?

При някои лица, които имат едновременно няколко различни заболявания, може да се наблюдава първоначално влошаване на състоянието. Това се дължи на първоначално премахване на основната инфекция, което може да позволи временна изявяване на вторични инфекции. След няколко дни вторичната инфекция може да изчезне, но да се появят други. Такива симптоми обикновено се появяват при хора, които страдат от хронични заболявания или терминални болести (като рак). При такива обстоятелства Dr.Karach препоръчва на засегнатите лица твърдо и целенасочено да продължат с лечението, дори и ако има налице треска (повишение на температурата).
Dr.Karach твърди, че когато тези симптоми се появят по време на олио-лечението то тогава само ще се улесни бързото изцеление.
В случай, че лечението се прекъсне по една или друга причина, общият лечебен ефект ще се забави. По тези причини Dr.Karach твърди, че първоначалното влошаване на състоянието е отличен признак, че болестта е започнала постепенно да си отива от тялото.

В. Колко често човек може да прилага този метод дневно?

Това зависи от общото здравословно състояние на човека и от степента на токсичност/замърсяване на организма.
Колкото по-често се прилага олио-лечението, толкова по-мощни са ефектите му.

Остри заболявания обикновено се излекуват от два до четири дни.
Хронични заболявания, които са се развивали в продължение на много години съответно изискват по-дълго време на лечение. В някои случаи това може да отнеме до една година. Не се отказвайте.
Пациенти с терминални (крайни/нелечими) заболявания, които са постоянствали с това лечение, са живо доказателство с подобреното си състояние и успешно излекуване за отличните резултати, постигнати чрез този метод на лечение.

*******************************************
Бележки:

(*) Австралийски-отглеждани фъстъци. Има съобщения че те имат много високо съдържание на алфатоксини (токсини от гъбички), така че изглежда, че студено пресовано слънчогледово масло може да бъде по-добър избор.

(**)Четката за зъби може да се почисти напълно с 3% водороден прекис (кислородна вода).

Това е напълно различен подход от Budwig Диетата, която използва студено пресовани ленени семена (ленено олио) като хранителна добавка. Да не се объркват методиките, тъй като те не са взаимозаменяеми.

You may also like: image Да се насладим на фреш или смути с Лиз image Бананови палачинки image Захранване на бебчето на Албена image Механизъм на чернодробното пречистване image Сърнели на салата image Мисията възможна: no more депресия и стрес

128 comments

1 pagko { 08.11.09 at 8:30 }

В една от книгите си подобен метод разкрива и бай Малахов предложен от бактериолога П. Т. Качук, но там го наричат смучене на растителни масла image
Методът е почти същия: растително масло, в количество не по голямо от 1 с. л. се съсредоточава в предната част на устата и се смуче като бонбон. Маслото не трябва да се гълта. Процедурата се прави лесно, свободно, без напрежение, с продължителност 15-20 мин. Отначало маслото става гъсто, а след това – течно, като вода. Тогава е време да го излюете. Течността трябва да е бяла, като мляко; ако течността е жълта, процеса не е доведен до край…
Метода е добре похвален и в книгата на Малахов image и мисля да почна да си го прилагам въпреки, че мазночите хич не са ми по вкуса image

2 Дако { 08.13.09 at 7:47 }

Още описан от Хулда Кларк в книгите й.

3 kyncho { 08.14.09 at 11:06 }

Zna4i 6arlan ne olio

4 бакшишчо { 08.18.09 at 23:12 }

как да се регистрирам?

5 peco { 08.29.09 at 8:09 }

Аз колкото и да жабуркам накрая излиза пак жълто.

6 asia { 08.29.09 at 12:39 }

Днес, резултата от жабуркането ми беше пресечена течност – като се замисля това ми се случва за 3-ти път! Само при мен ли се получава това и какво означава???

7 peco { 08.30.09 at 12:48 }

аз го правих със зехтин, но всъщност трябва да се ползва слънчогледово или сусамово олио според oilpulling.com други места в нета. При другите масла няма толкова добър ефект.

8 mer { 08.31.09 at 15:15 }

asia, обикновено пресичане се получава по средата на жабуренето – ако се жабуриш още 5 минути би трябвало да се оправи, но не го мисли, всичко е както трябва.
бакшишчо, в сайта няма нужда от регистрация, може да се регистрираш във форума.

9 Безименна { 09.06.09 at 21:23 }

Щом е студено пресовано, мисля че няма значение. Използвала съм и масло от гроздови семки, зехтин, шарлан, масло от рапица, всъщност накрая винаги се получава бяло мляко.

10 Вероника { 09.13.09 at 15:38 }

Здравейте
Може ли да е с обикновенно слънчогледово олио, не мога да намеря стъденопресовано, дори и зехтин такъв не намерих ? Какво точно трябва да пише на опаковката и къде ? Мерси предварително image

11 Пробвал { 09.13.09 at 17:42 }

Първо пробвах с най-обикновено рафинирано и получих чудесни резултати. Изплютата течност става бяла както си пише. После пробвах със зехтин, но не се получава. Въпреки, че го търкалях над 20 минути, когато го изплюх беше жълтеникав. Смятам да си карам със стандартното олио за готвене. С него се получава чудесен ефект и нямам допълнителни разходи. Някой може ли да каже голям проблем ли е, че е рафинирано? Нали рафинирането е просто пречистване?

12 Petko { 09.13.09 at 20:00 }

Вероника, Пробвал,
не мисля, че е добре да ползвате обикновено слънчогледово олио, защото то е рафинирано. Което ще рече пречистено, обаче чрез химикали! Няма логика да вкарваме боклуци и с тях да се чистим. Истината е, че олиото не става за нищо. Най-добрият вариант е с шарлан. Може да го намерите във всеки магазин за здравословни храни и на щандовете на някои хипермаркети. На опаковката трябва да пише ШАРЛАН и да е конкретизирано, че е получено чрез студено пресоване. Не е скъпо като зехтина. А зехтин има буквално навсякъде. Гледайте да пише Extra Virgin. По принцип най-качествените са и най-скъпите – 15-20 лв за литър image

13 mer { 09.13.09 at 21:18 }

Всяко олио, което е пресовано над 48 градуса, е загубило всякаква полезност. Превръща се в течност, която върши пакости в нашето тяло. Всяко масло различно от судено-пресованото е безполезно за здравето ни. Шарланът вече е много достъпен – днес го купих на 2,20 (преди беше 3,40) – има слънчогледов вкус – може да се ползва за овкусяване на салати, в ястия (но не за готвене), жабурене…

14 Пробвал { 09.14.09 at 2:05 }

Цяла вечер проучвам механизма на прочистването с олио. Истината е малко по-различна от това, което пише тук. Най-важното е, че става с всякакво олио защото ти не го гълташ и няма значение какъв му е състава. Номера е в консистенцията и реакциите в слюноотделянето, които предизвиква.
Чрез слюнката се изхвърлят токсини. Освен това в слънчогледовото олио има липолиева киселина, която примамва паразитите. Така се освобождаваме едновременно от отровите и от вредителите image . Не намерих никакво логично обяснение, което да сочи, че рафинираното олио не действа. Все пак, ако намеря нерафинирано ще го ползвам.
Имам чувството, че зехтина не действа. Пробвах с много хубав и скъп зехтин, екстра върджин и т.н., но резултата беше съмнителен. Изобщо не протече нужната реакция. Не се сгъсти и не си промени консистенцията до края и накрая като го изплюх беше жълтеникав. Явно просто трябва да се ползва слънчогледово олио, както пише в заглавието.
В момента си правя по две процедури сутрин и вечер с обикновено олио за готвене. Няма да обяснявам от какво съм болен, дълга история е, но ако случайно ми помогне ще споделя резултата.

15 Вероника { 09.15.09 at 16:50 }

Мерси много, днес си купих шарлан наистина много ефтин 2.20 лв. От утре почвам да се жабуря image

16 veso { 09.16.09 at 13:02 }

Здравейте, аз също правя това нещо от коло месец без да прекъсвам и наистина има доста добър ефект и при мен. Първо веднага спряха да ми кървят венците, а при мен това си беше ежедневие повреме на миенето на зъби. Второ имах главоболие от около може би 7-8 години , което се изразяваше в целодневни болки отпред на главата ляво или дясно , дори и чак до окото. Болеше ме ведбъж на седмица горе долу и направо се бях примирил че ще си ме боли цял живот. По време на кризите имах свръхчувствителност към светлина , шум и единственото нещо , което ми помагаше беше да се наспя. От както съм започнал да се жабуркам с шарлан главоболието изчезна като с магическа пръчица и това е от месец . Такъв период без болки не съм имал до сега. Да се надявам , че ще продължи по същия начин, защото ако е така не смятам да спирам да се жабуркам дори цял живот. Усилието си заслужава макар да изглежда за някой хора малко неприятно. Свиква се и ефекта няма да закъснее както при мен се получи.
А относно самото действие като процес, аз лично съм чувал , че за около 30 минути цялата кръв минава през тази зона и чрез слюнчестите жлези се изхвърлят токсините , а олиото ги абсорбира. Относно венците това си е страничен ефект и то много хубав. При хранене под венеца винаги попадат частици от храната, които стоейки там започват да загниват и да възпаляват венеца , а от там и кървенето следва. И колкото и да се търка с четката неможе да се бръкне под венеца така, както олиото си прониква там и премахва наслагванията от храната. И по този начин венеца си остава чист и с бледо розов цвят и няма помен от кървене image

17 Angie { 09.16.09 at 23:25 }

Към кометара на Весо: средство за лекуване на кървящи венци- лимон с чесън. Един приятел страдал от години от това, и случайно откри, че от тази комбинация кървенето спира. Поровил се в интернет и намерил и научна статия- дказателство на тази тема. Аз също я четох, но вече не се сещам къде беше точно. Но и без статия, важното е че действа image От Форума взех съвет да си почиствам зъбите и с конец.

18 dam { 10.07.09 at 14:42 }

Имам локсация на рамото. Предлагат ми операция.Ако някой е преодолял такъв проблем може ли да сподели как.Предварително благодаря.

19 Андрей { 10.08.09 at 8:02 }

ТИБЕТСКА СУПЕРРЕЦЕПТА ЗА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ

ТРЯБВАТ ВИ 350гр.ЧЕСЪН И 250гр. ЧИСТ СПИРТ.Изчиствате добре склидките чесън и ги счуквате в дървено хаванче докато се получи кашица.Поставяте я в стъклен съд и заливате с 250гр.спирт от 96 градуса.Затваряте добре съда с плътен похлупак и държите 10 денонощия сместа на тъмно.След това прецеждате течността през копринен плат.Прецедената течност оставате да престои 3 денонощия
КАК ДЕЙСТВА САМОТО ЛЕКУВАНЕ:Всяка сутрин,обяд,вечер сипвате прясно несварено мляко по 50гр. в порцеланова чаша.В него сипвате с капкомер от течността по следната схема:Първи ден-преди закуска 2 капки,преди обяд 2 капки,преди вечеря 3 капки.Втори ден:-преди закуска 4 капки,преди обяд 5 капки,преди вечеря 6 капки.Трети ден:-съответно 7,8,9 капки.Четвърти ден:10,11,12 капки.Пети ден:-13,14,15 капки.Шести ден:-15,14,13 капки.Седми ден:-12,11,10 капки.Осми ден:-9,8,7 капки.Девети ден 6,5,4 капки.Десети ден:-3,2,1 капки.Единадесети ден:-15,25,25 капки.Дванадесети ден:-25,25,25 капки.Тринадесети ден:-25,25,25 капки.Следващите дни се пият пак три пъти на ден по 25 капки до свършването на сместа
РЕЗУЛТАТИТЕ СА НЕОЧАКВАНО ДОБРИ:Организмът се изчиства от излишните мазнини.Подобрява се обмяната на веществата.Кръвното налягане се нормализира само за 5-6 дни.Ако в тялото има ТУМОРИТ те се стопяват,често изчезват.Кръвоснабдяването на сърдечния мускул се нормализира.Бързо се подобрява слединфарктно състояние на болните.Артритите се успокояват,костните болки също,слухът и зрението се подобряват.Лекува гастрит и колики
ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА СТРИКТНО,ДА СЕ ЗАПИШЕ ДАТАТА НА ЗАПОЧВАНЕТО ИЛИ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ НА ДАТА КОЯТО СЕ ПОМНИ И ТОЧНО СЛЕД 5 ГОД.ДА СЕ ПОВТОРИ.

Рецептата е взета от тук – http://gesundheitsleben.blogspot.com/
Аз лично не съм я пробвал все още.

20 dam { 10.08.09 at 14:01 }

Извинете ме за грешката – ЛУКСАЦИЯ.

21 mer { 10.17.09 at 0:42 }

dam, аз не съм веща по твоя проблем, надявам се някой друг да помогне. Само ще добавя, че студено пресованите масла са много благоприятни за ставите – пиене, жабурене, мазане…. също и сока от целина, но в разумни количества, защото е много силен. Вярно, трудно е да се обърнат нещата при напреднала фаза на здравословния проблем.

22 Тодор { 10.19.09 at 15:26 }

Според форумите метода жабурене с масло (oilpulling) може да се прилага с всякакви видове студено пресовани нерафинирани масла. Но в зависимост от маслото ефекта е различен. Има един сайт където различни хора са тествали жабурене с различни масла и са дали своето мнение как им действат.
Ето вижте резултатите от тези тестове:
http://www.earthclinic.com/Remedies/oil_pulling.html

23 benato { 10.21.09 at 19:12 }

Много хубав сайт,благодаря image

24 Jack { 10.25.09 at 19:47 }

Здравейте. Много съм впечатлен от сайт-а, информацията тук за мен е нова, дори и не подозирах, че има подобни форуми. Аз не съм суровоядец, дори не съм и вегетарианец. Аз съм един чревоугодник, който ежедневно яде месо, понякога и на всяко хранене. Имам добър и бърз метаболизъм, поради което мога да ям от всичко и по много. Естествено подбирам храната си и начина на приготвянето ѝ. Опитвам да имам здравословно хранене. Статията за олио-пречистването обаче привлече интереса ми. В мен се събуди желание да опитам този метод на пречистване, някак си усещам, че трябва да го направя за да изчистя тялото си от всякакви токсини и шлаки натрупали се в него с годините. Трябва ли обаче, да променя хранителните си навици? Не искам да спирам да ям месо, искам да се храня така, както и до сега. В този ред на мисли, ще има ли ефект от процедурата ако продължавам да се храня с месо? Според мен едното не пречи на другото, може би малко повече време ще трябва да правя процедурите, вие как мислите?

25 zigzag { 10.25.09 at 23:20 }

Jack,хората в този сайт не са секта,която фанатично отрича месото и потребителите му.Повечето от нас са се хранели с месо,някой още консумират определен вид,предимно морски.Да не се храним с месо е осъзнат избор.Всеки сам трябва да вземе това решение за себе си.Единсвеното правилно нещо,което можем да правим е да предоставяме информация и споделяме личен опит.Който търси промяна и подкрепа,ще направи сам избора си.На въпросите ти:трябва да промениш хранителните си навици,но когато достигнеш убеждението за това,като не спирай да се интересуваш от здравословен начин на живот.Процедурата ще има ефект,най-вече за по-здрави зъби и венци.Заблуда е да мислиш,че само с една процедура ще компенсираш цялата токсикация върху тялото ти.Но започвайки и с нещо малко имаш по-голям шанс за промяна.И най-дългия път започва от първата крачка.

26 Jack { 10.26.09 at 21:27 }

ЗигЗаг, мерси за уточнението. Да разбирам ли, че ти си пробвал/а олио-терапията? Нямам проблеми със зъбите или венците, но бих искал да използвам метода за подобряване на кожата и имунната система. Имаш ли допълнителни препоръки в тази посока?

27 Angie { 10.27.09 at 11:45 }

Не знам защо така, но цял месец се забурех в шарлан и не забелязах абсолютно никаква промяна…Продължавам да го правя просто за всеки случай..

28 mer { 10.27.09 at 12:02 }

Джак, какви проблеми с кожата имаш, ако е акнеична, тогава намали до минимум употребата на животинските продукти, поне млечните, но и месото е фактор, разбира се. Може да погледнеш тази статия – http://www.zemianazaem.com/?p=71. За кожата много добра практика е сутрин (или по всяко време на деня, на гладно) да се пият прясно изцедени сокове от ябълка, моркови, цвекло, например този – http://www.zemianazaem.com/?p=43. Започни да се храниш така – 80% сурова растителна храна, 20% друга. Това е лесния метод, има и други методи – бързи, качествени, по-трудоемки. Погледни методите за пречистване на организма, описани в категорията за пречистване, помагат както за кожата, така и за имунната система (прочети повечето статии там, със сигурност ще разбереш доста и ще осъзнаеш какво да правиш с храненето). Прави това, което ти се струва подходящо за теб и за което изпитваш желание. Не се насилвай.

29 VAL { 10.28.09 at 2:38 }

Анджи, аз също не забелязвам кой знае каква промяна от жабуренето с шарлана, но пак като теб не се отказвам и го правя всяка сутрин.
Jack: Аз ще бъда по-категорична и ще ти кажа, че според мен, ако се храниш с месо и всякакви нездравословни храни няма да се изчистиш от токсините в тялото, благодарение само на този метод. Поне така знам аз. Натрупаните с години в организма шлаки и токсини няма как да излязат само чрез слюнката като жабуриш. Но можеш с това да започнеш, после второ, трето и постепенно да минеш към истинския начин на живот. УСПЕХ!

30 Jack { 10.30.09 at 9:28 }

Благодаря на всички за подкрепата и съветите. Не мога и не искам на този етап да спра месото, макар че много рядко хапвам свинско то пилешко и риба ям всеки ден. Започнах с жабурене с шарлан, но константното прецеждане на шарлана през зъбите и стимулирането на слюноотделянето води до увеличаване количеството течности в устата и непрекъснатите позиви за преглъщане. Макар и волево да се въздържам, то все пак се получават леки преглъщания на нивото на носоглътката. Считам, че това е нормално, все пак имаме и вегетативни реакции, но ще се радвам ако споделите дали и при вас е така. Опасявам се, че малко количество дори и нищожно все пак навлиза в храносмилателния тракт по този начин. Благодаря.

31 eleonora { 11.07.09 at 19:34 }

здравейте,
аз искам да задам два елемнтарни въпроса и може би глупави:
1) предназначението на слюнката не е ли да прави поглъщането на храната по-лесно, и да предпазва от изсъхване устната кухина? на мен някак си не ми е логично със слюнката да се отделят токсини, след като цял живот я поглъщаме, а не изплюваме.
2) сигурни ли сте че мазнина в която е добавена течност и освен това и малко количество въздух, което става при жабурене, не побелява по същия начин? това не е ли нормален процес , а не отделяне на токсини в полученото „бяло мляко“?
ще се радвам ако някой отговори компетентно, защото наистина искам да пробвам този метод, но тези въпроси ме правят малко скептична.

32 светли { 11.08.09 at 12:15 }

Здравейте, първо искам да поздравя за чудесния сайт- истинско вдъхновение и удоволствие е за мен image
В момента се опитвам да правя въпросното прочистваме с шарлан, но ми е абсолютно невъзможно да задържа първата лъжица олио за 15-20 мин., по-скоро максимум 7-8 мин. и направо ви се чудя как издържате,а може би аз не съм разбрала правилно… Мислех си дали ще повлияе на ефекта, ако на 2-3-4 пъти се постигнат тези 20 мин. време.

33 benato { 11.09.09 at 10:36 }

Елеонора,виж това,това е от линка на Тодор. :
„When Dr Karsch examined the gargled milk-white oil under a microscope with 600 magnification, he saw live organisms swimming in it. It’s poisonous, so never swallow it, he warns. These poisons are bacteria-embryos, which, if not eliminated, cause diseases. Apparently, Dr Karsach cured his own chronic blood disease and 15-year-old arthritis.

The first sign of improvement is in the teeth-they become firm and white, he says. Other healing indications: fresh, relaxed feeling on waking up, disappearing dark pouches below the eyes, anew appetite and energy, better memory and deep sleep.

Dr Karsch swears by the mouth oil-wash for anything from organ-disorders, skin-diseases, menstrual problems, paralysis to every ache and it is in the human anatomy. You can gargle even when you have fever, he says, adding, it takes anything from two days to a year to cure a disease.

And if these claims sound exaggerated, he told a conference of Ukrainian cancer specialists, try out the process yourself.

Interestingly, Ayurveda advises oil gargling „to purify the taste-buds and the entire system“, as explained by Dr Deepak Chopra in Perfect Health. According to this life science, the tongue is mapped by organ-locations – that is, each section of the tongue is connected to the kidneys, lungs, spleen, liver, heart, pancreas, small intestines, stomach, colon, and spine.

Thus, an oil-mouth-massage soothes and stimulates the key meridians where taste meets organ. Simultaneously, as in any skin-massage, the inner skin and lining of the mouth, palate and tongue become warm and supple and the lubrication prevents dryness (the vatic effect).

In modern dietetics too, dryness is discussed. For example, lack of Vitamin A (retinal) causes the outer lining of the eyeball to dry and wrinkle, and affects vision.

And as any dietician would tell you, all oils contain 960 micrograms of vitamin A per 10 gm (the recommended daily allowance of vitamin A per adult is 600 micrograms). So, it’s possible that oil gargling helps in reaching the required retinal to the eyeballs and keeps them elastic and smooth.

Likewise, the Ayurvedic `purification of taste-buds’ also has its equivalent in dietetics as `antioxidants’. Oxidation literally means `the putrefaction of body-tissues’.

And oil-soluble vitamins, A, C, D, and E are antioxidants that protect and prevent the decaying process and help maintain the integral functioning of cell membranes. That’s why, many people are ingesting vitamin E pills to stem `aging’ (oxidation
Анджи и Вал, първите резултати са свеж дъх и здрава уста.След това свежест и лекота в движенията,премахване на сенките около очите,повече енергия и апетит,добър сън и памет.
Другото интересно според Аюрведа и Дийпак Чопра,Езика е като карта на тялото,всяка яаст от него съответства на даден орган,сърце,бъбреци,черен дроб,черва,гръбнак и стави и.т.н.
Другото важно нещо са витамините в маслото(олиото) витамин А,Д,Е. усвоеният витамин А повлиява добре очната роговица.

Повечето знаете английски,така ,че ще разгледате сайта,много е интересен,има лечения за всички болести.
Щом лекува спин,анемия и рак, това жабурене,значи не е шега работа.

34 mer { 11.09.09 at 14:53 }

Бенато, благодаря. Ако някой не знае английски да го преведе през гугъл – обикновено е разбираем превода.
Светли, в началото е трудно, след няколко пъти жабурене става по-лесно. Но не знам дали резултатите са същите ако се направи няколко кратки пъти един след друг. Логически би следвало да е едно и също.

35 Draga { 11.26.09 at 18:58 }

Методът ми е известен от повече от 20 години- един колега беше го научил в тогавашния СССР и твърдеше, че е откритие на руски учен. Прилагала съм го с години, беше станал част от сутрешния ми тоалет. За щастие бях здрава /и сега съм, може би благодарение на олиотерапията), но бях убедена, че по този начин се пречиствам от токсини. Макар че като си помисля, токсините преди 25 години бяха предимно от психологически характер.
И аз мисля че всяка мазнина, подложена на интензивно разбиване, ще се сгъсти и побелее- нали така се прави майонезата.
В случая след побеляването олиото се пресича и пак се втечнява. Предполагам, че методът е източен, може би индийски, за да се разпространи тук от Русия.
Но за вашето поколение той всъщност идва от обратната посока. Не пречи да се опита, не вреди.
Аз благодаря за припомнянето, започвам от утре сутрин отново, още повече, че сега грижата за добрия ми вид и самочувствие е много по- належаща image

36 марийчето { 02.15.10 at 12:20 }

Здравейте всички,
Искам да попитам и да помоля за отговор Мер, а именно: слид като три дни (сряда, четвъртък, петък) миналата седмица практикувах два пъти на ден (сутрин и вечер) олио-терапията, в петък вечерта така ме разтресе, да не говоря за нощта, съботата и температурата 38.5 градуса, искам да попитам дали това състояние не е предизвикано като реакция на олио-терапията? Нямах сили нито съботата, нито неделята да продължа, но днес продължих. Може би да съкратя вечерната процедура?
Това е от мен и хубав, макар и кишав, ден на всички!

37 аз { 02.15.10 at 14:39 }

Аз я правя сега олио-терапията… и какво да ти кажа, мен не ме е разтрисало чак толкова. Даже се чудя дали става нещо изобщо. Иначе всичко си правя както трябва ужким… в смисъл, всеки път си жабуркам около 20 мин., даже понякога и 30 мин. отива, нямам проблем с жабуркането на олио. Олиото си е шарлан, както пише тук. Интересно защо не усещам ефекта… не казвам, че няма де. Продължавам да си я правя терапията 2-3 седмици вече, сега жабуркам сутрин и вечер само 8)

38 Тути { 03.24.10 at 22:41 }

Аз като правих това жабурене 10тина дни и ме втресе. Имах леко завишена температура. Не знам от това ли беше, но имах страшно много слуз – сополи и храчки. Такова нещо не ми се е случвало да тече слуз без да спре. Наложи се да почина от жабуренето 3 дни. И сега пак започнах. Методът е индийски от аюрведа.

39 Таб { 03.25.10 at 18:21 }

Аз съм правила същата процедура със зехтин. Всъщност за пръв път чувам, че може да се ползват и други студенопресовани олиа.

40 Milena { 04.17.10 at 17:29 }

Здравейте, поздравления за сайта. Искам да попитам дали мога да направя тази терапия ако в момента кърмя?

41 Албена { 04.18.10 at 17:30 }

Здравейте!

Аз пробвах за няколко дена такова жабурене, но със сусамово олио. Интересувах се от лечебните му свойства и в Интернет прочетох, че много добре помага за прочистване на организма. Пишеше, че след като приключи жабуренето се прави друго с хладка вода, в която има лъжичка сол и сода. Така и направих, макар че не успях да го задържа 20 мин /събира ми се много слюнка/. Това, което забелязах, беше че зъбите ми моментално станаха по-бели и блестящи! Иначе стана бяло …, но ще е добре да го продължа – винаги на гладно. Препоръчваха го 3 пъти на ден.

Тути, тази треска която се е получила смятам, че е от прочиставането. Организмът реагира по някакъв начин…Дава сигнал…

42 Kami { 04.27.10 at 9:01 }

Здравейте и аз имам един въпрос.Започнах жабуренето, но дали защото чистя все още една настинка през цялото време ми стои на гърлото нещо като храчка, която инстинктивно искам да преглатна(да не кажа че първия ден си я глътнах).Това ли се има предвид(като се казва да не се поглъща и капчица) или при мен се получава защото все още не съм изчистила настинката.Иначе си издържам 20мин.без проблем и няма как да погълна това което жабуря, единствено това което се образува и стои на носоглътката…него ми е трудно да контролирам.Благодаря предварително…поне за успокоение,че не правя глупости:-)

43 Petko { 04.27.10 at 9:44 }

Kami, всичко е точно! Аз имам затихващ хроничен фарингит и също се събират храчки на гърлото. След като изплюя шарлана, изплювам и тях image
Продължавай в същия дух image





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: marmota
Категория: Поезия
Прочетен: 291693
Постинги: 564
Коментари: 241
Гласове: 1457
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031