Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2013 22:13 - Бежанците в Хасково
Автор: lyuliak Категория: Политика   
Прочетен: 855 Коментари: 0 Гласове:
2



 Актуални възможности за ПОМОЩ на бежанците в Хасковска област - от фейсбук групата "Хасково за бежанците":

/1/ Ако се намирате в Хасково, можете да подарите за децата бежанци нови или употребявани, но запазени играчки, настолни игри, пъзели, материали за рисуване и всякакви неща, които биха ги зарадвали и направили живота им по-смислен. Мястото е книжарница Приятели (близо до новопостроената старинно изглеждаща часовникова кула в центъра). Работи дори в събота и неделя.

/2/ Има хора, които се нуждаят от тенджери, тави, паници, прибори...

/3/ Относно приютяването на бежанци в частни домове - събирам информация за желаещи да предоставят своя собственост. Ако имате познати, които се интересуват от това, нека се свържат с мен. Ще ги "интервюирам" надълго и нашироко, ще ги осведомя за проблеми, за които може да не са помислили и ако все още имат желание, ще изготвя профили на местата, които предлагат, за да можем да търсим подходящи "гости".

Едно семейство от Сомалия има желание да се засели в Хасково (дано получат статут!). В момента в Пъстрогор са бащата с тримата сина (на 12, 13 и 17). Говорила съм с големия син и бащата. И двамата говорят английски. Момчето говори турски, вероятно и бащата. Смятат, че тук ще се интегрират по-добре и се надяват турският да им помогне доста в Хасково. Бащата е шофьор на ТИР (доколкото разбрах) и е работил в ресторант. Момчето е започнало да учи само български. Към тях на по-късен етап ще се присъедини останалата част от семейството. Но това ще е на по-късен етап, така че към момента едва ли ще им трябва голямо жилище. С какво можем да им помогнем? Първото, което мога да направя е да взема момчето безплатно на уроци по английски.

/4/ Можем ли да открием чисти и сухи помещения, които да изполваме за складчета? Желателно е да са безплатни или с нисък наем и да могат да се ползват поне за няколко месеца напред. Мисля си за помещения в училища, читалища и подобни публични заведения, които може да имат неизползвани пространства. Кой какви познати има?
 —
включва https://www.facebook.com/groups/haskovozabejancite/



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1218766
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930