Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2016 09:11 - ЗАПОЗНАНСТВА ПО ИНТЕРНЕТ. КАКВО РЕАЛНО СТАВА?
Автор: lyuliak Категория: Тя и той   
Прочетен: 1585 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 06.02.2017 20:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Преди години, в зората на интернет, когато всичките ми приятелки ентусиазирано си бяха направи профили в един международен сайт за запознанства, по някое време реших да разбера за какво става дума. Записах се и аз, даже специално си направих фотосесия, но не изкарах и две седмици и се отписах. Не разбирах как може да си мислят, че по този начин може да откриеш взаимоотношения, които да ти носят удовлетворение.

Тогава моите приятелки пък недоумяваха: "Защо се отписа?". Обикновено им отговарях като ползвах един цитат от Дъглас Адамс "Веднъж попитали един философ "Защо?" и отговорът му отнел 3 години. Ако имаш три години на разположение ще ти обясня". Никой не намери три години за моето обяснение, вместо това се втурнаха презглава да пътуват – Холандия, Щатите, Париж, Италия..., да получават колети с подаръци, а по-напористите си осигуриха и някакъв съвсем приличен месечен доход.

За известно време, докато не мина необходимото време, в което всяка сама си отговори на въпроса "Защо?". Може би е излишно да казвам, че нито една не срещна мъжа на живота си по този начин. С изключение на майката на един приятел, вдовица, която се омъжи в германско село и сбъдна мечтата си да има къща с градина, за която да се грижи.

Но и нейния случай не съм сигурна, че срещна мъжа на живота или градината на живота си. Колкото до моите приятелки, не се наложи да чакат три години, за стане ясно, че тези срещи, родени през сайтовете за запознанства, си бяха чист секс-туризъм за участниците и от двете страни.

Знам каква е политиката на тези сайтове и въобще концепцията на разнообразните формати за запознанства. И не отричам, че най-вероятно са създадени с благородна и идеална цел, заради отчуждението. В прекалено много държави по света, почти е норма на обществено поведение, че ако не си се запознал с някого в студентските си години и не сте се оженили, на практика след това става невъзможно да срещнеш партньор.

Не подценявам факта, че средата, в която се движи човек, предопределя и възможностите да срещне нови необвързани хора. И аз съм казвала преди време: "То, в София просто няма вече с кого да се запознаеш", като имах предвид типичната среда, в която се движа. Признавам, че е малко сложно, защото дори когато „има с кого да се запознаеш” , е все по-неизбежно да бъде избегната баджанашката история. Или няколко твои приятелки ще са били негови гаджета, или сред неговите приятели, ще има твои любовни истории.

Стават някои неудобства, макар и в нашите градски условия, това да не е повод за някаква драма. Това обаче не променя личното ми убеждение, че да ходиш и да се запознаваш зорлем с някакви хора, с които животът и пътят, по който си вървиш, не те е срещнал по естествен начин, е пълна загуба на време и безмислено начинание. В най-добрия случай, човек би могъл да си намери секс-партньор или някой, който временно да те издържа, но взаимоотношения, които си струват... едва ли.

Но въпросът е не дали има с кого да се запознаеш, а дали въобще single-необвързан задължително означава, че се интересуваш от опции за обвързване. Според мен, по никакъв начин. И е добре това недоразумение в интерпретацията на нечии статут да бъде преосмислено като акт на личен избор.

Аз обожавам да се запознавам с нови хора, но не за да се обвързвам с тях, а за да споделяме заедно различни неща, които са ни интересни и начин на живот, който взаимно ни допада. В аспектите, в които взаимно ни допадат. Там, където не се "срещаме" като разбиране, е добре да продължи да има "необвързаност", вместо компромиси в името на идеята за обвързване.

Убедена съм, че за да срещнеш някой, който ти допада, е напълно достатъчно ти сам, напълно самостоятелно и необвързано, да избереш начина на живот, който ти отива и да започнеш да го живееш. Единствено тогава, по съвсем естествен начин, може да срещнеш и някой друг от твоята порода, с когото ако прецениш, може да развиеш и отношения на партньорство.

Животът ме е научил, че може да срещнеш такъв човек и докато си плуваш небрежно в морето, дори и когато си се забил на някое пусто място в дивотията без любезното посредничество на загрижени приятели, решени да те сватосват или пази Bоже, на сайтовете за запознанства.

Най-лесният начин на света да привлечеш най-добрия партноьр за себе си, е да изживяваш всеки ден най-доброто себе си, на което си способен с пълно доверие, че винаги получаваш най-доброто за теб.

Всичко друго, колкото и добре да е аргументирано, по моите критерии е ограничен възглед за самите нас, подклаждан от теориите, че все има нещо, което ни липсва. А няма по-голяма грешка по отношение на взаимоотношенията с друг човек от това да ги създаваш заради вътрешни липси. Това е сериозно обвързване с липсата у теб, която никаква връзка не би била в състояние да запълни. Срещата с другия има смисъл само и единствено, когато се случи в момент на усещане за пълнота. Тя тогава се и случва. Всичко друго е напразно усилие на любовта.“

Източник: Rings.bg
Автор: Михаела Петрова

Заповядайте в дискусионна група "Между редовете"! https://m.facebook.com/groups/511648148944150?ref=bookmarks



Гласувай:
7



1. saanki - има някои точки ,които са логични тук..
17.11.2016 11:34
но,ако чакаме да станем пълноценни ,завършени и хармонични личности,
па тогава да си потърсим ..половинката...хъм?
може би, но надали...
както се пее в една чалга..
успех ви пожелавам по пътя, мила ми Михаела
Юлия
цитирай
2. lyuliak - Никой не е завършен
17.11.2016 13:46
По-скоро е важно да разпознаваме момента и да поемаме пътя си с отговорност.
Михаела е авторката на статията, която не познавам, но приемам пожеланието от името на всички жени :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1219263
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930