Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2016 20:11 - Изцелението от река Йордан
Автор: lyuliak Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1761 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 05.01.2016 21:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Искам да споделя някои нетрадиционни неща по Йордановден. Те са и неочаквани, и неизвестни факти, които могат да ни заинтригуват и разтърсят...

Река Йордан, свещената река на Израел, която спираше и тръгваше при Божий глас, бе и реката, в която хората отмиваха греховете си... дори Исус се кръсти в нея, за да чуе народът че Той е Избраният.

А като тъжна и дори остро фалшива нота, научавам тия дни че точно по Коледа "силно православната ни съседка" Гърция, е одобрила гей-браковете. Разбира се, всичко е пари, всичко се купува и продава, и в ЕС както навсякъде. Остава ми надеждата, че не така външно религиозните българи ще послушат гласа на Вътрешното си отвращение и Вътрешната си съвест... и няма да приемем без борба подобно нещо!

А защо споменавам Мъртво море? Мъртво море и "изгорената плодородна земя", за която свидетелства римския историк Флавий, са това, което е останало след небесното наказание на Содом и Гомор, градовете на хомосексуалистите. Няма измама, учените са изследвали целия район, без вулкан има следи от силни огньове, пожари, огън до стапяне! Извънземни или ангели (каква ли е разликата) - небесните сили са си свършили работата... и оставили река Йордан, да се влива тихо в изгорената рана..

Тя е образ на небесното изцеление на човешките грехове: наглост, гордост, безочливост... водещи до развихряне на немислими страсти. Жертвата на Исус направи възможно покаянието, промяната и здравето в човешките души. Той се кръсти с огнено кръщение, за да живеем ние.

Пророк Йезекиил е предказал, че един ден Мъртво море ще стане сладко и тогава рибари ще хвърлят мрежите си в него. Много негови думи са се сбъднали точно, като запустяването на Вавилон ... но как ли Мъртво море ще стане сладко, след като река Йордан е изтощена от напояване и скоро може да причини неговото пресъхване? По-скоро апостолите на Исус бяха рибарите, които хвърлиха мрежите си в морето от грехове, и почнаха да ловят човеци...

Честит Йордановден. Честито Богоявление
...

image

image



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. lyuliak - Цитати
05.01.2016 20:14
"Къде точно се намирали Содом и Гомор, археолозите досега не знаят. При подводни изследвания са открити руини и на дъното на Мъртво море, точни доказателства обаче няма. Нали с градовете, станали символ на разврата, Господ изгорил още два - Адма и Севоим. Библейското предание потвърждават и древните историци, вероятно очевидци на катастрофата отпреди 3000 години.


Близката до езерото Содомитска област някога е била благословена плодородна земя, украсена с много градове. Днес обаче е напълно изгорена, пише Йосиф Флавий, известен със свидетелствата си за съществуването на Исус Христос. Разказват, че заради безчестието на жителите си е погубена от мълния. Дори до днешно време могат да се видят следи от небедния огън и петте града, пише Флавий. Тацит също споменава за „запалена земя". Преди тях Страбон, автор на знаменитата антична „География" пише, че тази земя е унищожена от огън, което показват изгорените места и пепелта в почвата, реките, разпръскващи зловоние, и развалините от човешки жилища навсякъде наоколо. Затова звучат достоверно преданията сред местните жители, че някога тук е имало 13 града, главният от които - Содом. Днес, още 2000 години по-късно, бившето подобие на градина Господня все така напомня безжизнен лунен пейзаж. "
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyuliak
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1226042
Постинги: 706
Коментари: 605
Гласове: 1552
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930